• Διεθνής πολιτική

    Απειλές Πούτιν: Η Ρωσία θα χτυπήσει νέους στόχους, αν οι ΗΠΑ παρέχουν στην Ουκρανία ισχυρότερους πυραύλους

    • NewsRoom
    O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

    O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν


    Νέες απειλές κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποιώντας ότι η χώρα του θα πλήξει νέους στόχους, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αρχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς. Αυτό μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο TASS.

    Αν δοθούν τέτοιου είδους πύραυλοι στο Κίεβο, «θα πλήξουμε στόχους που δεν έχουμε πλήξει ακόμη», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-1.

    Ωστόσο, ο Πούτιν δεν κατονόμασε τους στόχους που σχεδίαζε να πλήξει η Ρωσία, εάν η Δύση αρχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία με πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς.

    Μπάιντεν: Πυραυλικά συστήματα ακριβείας HIMARS σχεδιάζει να δώσει στην Ουκρανία

    Η Ουκρανία αναζητά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων (MLRS), όπως τα M270 και M142 HIMARS, για να πλήξει τις ρωσικές δυνάμεις.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι σχεδιάζει να δώσει στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα ακριβείας HIMARS, αφού έλαβε διαβεβαιώσεις από το Κίεβο ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

    Αν και Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύουν την Ουκρανία με προηγμένα συστήματα πυραύλων θα μπορούσε να επιδεινώσει τη σύγκρουση, ο Πούτιν είπε ότι δεν θα επιφέρει θεμελιώδεις αλλαγές στο πεδίο της μάχης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Εκρήξεις συγκλόνισαν ξανά το Κίεβο – Οι Ρώσοι ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της Σεβεροντονέτσκ



    ΣΧΟΛΙΑ