ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ισραήλ χρήζει ενός σχεδίου για την επόμενη μέρα του πολέμου το συντομότερο δυνατό, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, καθώς σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ισραηλινό αξιωματούχο, οι μάχες στη Γάζα μπορεί ακόμη να διαρκέσουν έως το τέλος της χρονιάς.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μολδαβία, δήλωσε στους δημοσιογράφους «Χωρίς σχέδιο για την επόμενη ημέρα, δεν θα υπάρξει επόμενη μέρα. Αυτό χρειαζόμαστε τώρα, το συντομότερο δυνατό».
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε την αναγκαιότητα σχεδίου προειδοποιώντας πως εν τη απουσία του η Χαμάς θα αυξήσει την ισχύ της στην περιοχή, κάτι που χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο» καθώς θα οδηγούσε σε «χάος, ανομία και κενό εξουσίας».
Ο Μπλίνκεν δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει εάν όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ χρησιμοποιήθηκαν από τον στρατό στην πλέον πρόσφατη θανατηφόρα επίθεσή του στη Ράφα.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για την επίθεση αυτή, ποιά όπλα χρησιμοποιήθηκαν και πώς χρησιμοποιήθηκαν.
Διαβάστε επίσης:
Κυρανάκης: «Ισχυρή εντολή» στη ΝΔ για τις ευρωεκλογές, για ισχυρή εκπροσώπηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο
ΔΕΗ: Στις 27 Ιουνίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος
Κασσελάκης: Να σταθούμε αντάξιοι στην ιστορία του Μπελογιάννη και των αγωνιστών της δημοκρατίας μας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΒΙΟ – Cener: Τι σημαίνουν τα νέα ιστορικά υψηλά
- ICEYE: Νέα πανευρωπαϊκή χρηματοδότηση €200 εκατ. με επικεφαλής την General Catalyst
- Goldman Sachs: Ανάπτυξη παρά τις αντιξοότητες, με ισχυρά θεμέλια για την Ελλάδα (πίνακες)
- Υπενθύμιση ΕΒΕΑ στις επιχειρήσεις για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων δημοσιότητας προς το ΓΕΜΗ έως 31/12