ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επισκέπτεται την Ιαπωνία, συζήτησε σήμερα χωριστά με τους δυο αντίπαλους στρατηγούς που έχουν εμπλακεί σε αιματηρή σύγκρουση για την εξουσία στο Σουδάν και επέμεινε στο ότι «επείγει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός».
Η κατάπαυση του πυρός «θα επέτρεπε να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις μάχες, να επανενωθούν οι σουδανικές οικογένειες και να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των μελών της διεθνούς κοινότητας στο Χαρτούμ», τόνισε ο κ. Μπλίνκεν στους συνομιλητές του, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, ο Βεντάντ Πατέλ.
Διαβάστε επίσης:
Η G7 καλεί τα αντίπαλα μέρη στο Σουδάν να κατεβάσουν τα όπλα, να ξαναρχίσουν διάλογο
Η G7 διαμηνύει πως όσες χώρες βοηθούν τη Ρωσία στην Ουκρανία θα το πληρώσουν «ακριβά»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σαρωτική αναδιάρθρωση στην Ασία από τις εκλογές ΗΠΑ: Βουτιά 6% για Samsung και SK Hynix, ράλι στην Κίνα, sell off στον Kospi
- Κομισιόν: Προειδοποίηση στη Βόρεια Μακεδονία για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το όνομα «Μακεδονία»
- Τραμπ: Ο πόλεμος στο Ιράν άξιζε τον κόπο παρά τις εκλογικές απώλειες
- Εθνική: Κέρδη 1 δισ. ευρώ, ενδιάμεσο μέρισμα 230 εκατ. και «μαξιλάρι» 2 δισ. για νέες εξαγορές – Το σχέδιο Μυλωνά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.