• Διεθνής πολιτική

    Αντιδρά ο Ερντογάν στο εξώφυλλο της Charlie Hebdo: Δεν θα δω τα σιχαμερά σκίτσα – Στην Ευρώπη δεν αξίζουν αυτές οι βάρβαρες πολιτικές του Μακρόν

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Νέα επίθεση στη Γαλλία και τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

    «Στην Ευρώπη δεν αξίζουν αυτές οι βάρβαρες, προκλητικές και εγμάτες μίσος πολιτικές του Μακρόν και όσων έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν» είπε αρχικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες της Δύσης που επιτίθενται στο Ισλάμ θέλουν «να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες» καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας για τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

    Ο Ερντογάν είπε σε μία ομιλία του προς τους βουλευτές του Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης στο κοινοβούλιο, ότι η στάση του κατά των επιθέσεων στον προφήτη Μωάμεθ ήταν «ένα θέμα τιμής για εμάς».

    Οργισμένος αναφέρθηκε και στο πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo με τον ίδιο, λέγοντας ότι «ούτε καν θα το δω» χαρακτηρίζοντας «σιχαμερά» τα σκίτσα του.

    «Είναι θέμα τιμής για εμάς να σταθούμε απέναντι στις επιθέσεις κατά του Προφήτη» συμπλήρωσε ο Τούρκος προεδρος κάνοντας λόγο για «μια περίοδο στην οποία η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ, τους Μουσουλμάνους και η έλλειψη σεβασμού στον Προφήτη εξαπλώνεται σαν τον καρκίνο ανάμεσα στους ηγέτες της Ευρώπης».

    Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη Τούρκοι εισαγγελείς άσκησαν δίωξη κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού μετά το πρωτοσέλιδό του.

    Προηγήθηκε η ανακοίνωση της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας στην οποια αναφερόταν ότι Τουρκία θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα κατά του Charlie Hebdo.

    «Θα γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες κατά του εν λόγω σκίτσου» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Η μάχη μας κατά αυτών των αγενών, με κακή πρόθεση και προσβλητικών βημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με λογική, αλλά και αποφασιστικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.

    Με ύβρεις αντέδρασε η τουρκική κυβέρνηση στο παραπάνω εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού. Ο Τούρκος υφυπουργός Τουρισμού αποκάλεσε τους σκιτσογράφους «μπάσταρδους, γιους σκύλας»! Ακολούθησε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, ο οποίος χαρακτήρισε το εξώφυλλο μία «αηδιαστική προσπάθεια πολιτιστικού ρατσισμού και μίσους».

    «Καταδικάζουμε σθεναρά τη δημοσίευση που αφορά τον πρόεδρό μας στη γαλλική εφημερίδα» διότι «δεν επιδεικνύει κανένα σεβασμό προς οποιαδήποτε πίστη, προς οτιδήποτε ιερό, σε οποιαδήποτε αξία», τόνισε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν, μέσω Twitter.

    Από την πλευρά του ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν ανέφερε ότι «η αντιμουσουλμανική προπαγάνδα του [σ.σ. προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ] Μακρόν φέρνει καρπούς!».

    «Καταδικάζουμε την αήθη απόπειρα αυτού του εντύπου να διασπείρει τον πολιτισμικό ρατσισμό και το μίσος του», πρόσθεσε ο Αλτούν.

    Η σύνταξη του Σαρλί Εμπντό το μόνο που κάνει, συνέχισε, είναι να «μας δείχνει τη χυδαιότητα και την ανηθικότητά της». «Η επίθεση στα δικαιώματα ενός ανθρώπου δεν αποτελεί χιούμορ, ούτε ελευθερία της έκφρασης», πρόσθεσε.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ