• Διεθνής πολιτική

    Αναπληρωτής πρωθυπουργός Λιβύης: Ανάγκη να επανασυγκληθεί η Μεικτή Επιτροπή Συνεργασίας Ελλάδας-Λιβύης

    Αναπληρωτής πρωθυπουργός Λιβύης: Ανάγκη να επανασυγκληθεί η Μεικτή Επιτροπή Συνεργασίας Ελλάδας-Λιβύης


    Την ελπίδα του για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις Λιβύης-Ελλάδας εξέφρασε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ramadan Ahmed Boujenah, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον  υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ramadan Ahmed Boujenah, επεσήμανε πως οι σχέσεις Ελλάδας-Λιβύης δεν είναι σημερινές, είναι διαχρονικές, ενώ τονίζοντας τη σημασία των διαδοχικών επισκέψεων του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στη χώρα του, έκανε λόγο για ένα σημάδι ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται να αναπτύξει τις διμερείς σχέσεις και ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης.

    Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Κώστα Φραγκογιάννη, τη χαρακτήρισε πολύ καλή και επισήμανε πως «εκφράσαμε τη στήριξή μας στην ανάπτυξη των σχέσεων».

    Επίσης, υπογράμμισε πως εκφράστηκε η ανάγκη να επανασυγκληθεί η Μεικτή Επιτροπή Συνεργασίας Ελλάδας-Λιβύης.

    Εστιάζοντας στους τομείς που η Λιβύη θέλει να αναπτύξει τη συνεργασία με την Ελλάδα, αναφέρθηκε στο εμπόριο, στην υγεία, στον τουρισμό, στην περιφερειακή σύνδεση, στην ανάπτυξη σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, στις θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές.

    Μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Φραγκογιάννης και Σμυρλής μετέβησαν στο υπουργείο Υγείας της Λιβύης, όπου συναντήθηκαν με τον Λίβυο υπουργό Υγείας Ali Ζenati.

    Ακολούθως, παρακάθησαν σε γεύμα που θα τους παρέθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Mohamed Khalil Issa.

    Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντησή τους με τον επικεφαλής του οργανισμού προσέλκυσης επενδύσεων της Λιβύης (Libyan Investment Authority) Dr. Ali Mahmoud, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές με οικονομικούς παράγοντες της Λιβύης (Libyan Businessmen Council, Privatization & Investment Board, Γενική Ένωση Επιμελητηρίων, Ένωση Βιομηχάνων Λιβύης, Γενική Εταιρεία Ηλεκτρισμού Λιβύης GECOL).

    Διαβάστε επίσης

    Φραγκογιάννης από Λιβύη: Κοινή βούληση η προώθηση των οικονομικών, εμπορικών και διπλωματικών σχέσεων

    Δένδιας: Έσπασε ο πάγος, αλλά δεν έχει επέλθει καμία σημαντική πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ζάεφ: Νέα διαβατήρια με το νέο όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» από τη Δευτέρα



    ΣΧΟΛΙΑ