• Διεθνής πολιτική

    Ακιντζί: Ο Τατάρ πήγε στην Πενταμερή μεταφέροντας την βούληση της Άγκυρας

    Κυπριακό

    Μουσταφά Ακιντζί, πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων


    Η εικόνα των συνομιλιών στη Γενεύη δεν είναι φωτεινή για του Τουρκοκύπριους δήλωσε ο πρώην ηγέτης του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί.

    Όπως αναφέρει το philenews.com, ο Ακιντζί ανέφερε πως η πολιτική των δύο κρατών, που ανοίγει το δρόμο για να γίνει η βόρεια Κύπρος βιλαέτι (της Τουρκίας), δεν μπορεί καν να γίνει αποδεκτή, ούτε και να αιτιολογηθεί. «Η βούληση που τέθηκε (στη Γενεύη από του τουρκοκύπριους) είναι αποδεκτό ότι είναι η βούληση της Άγκυρας και δεδομένου ότι θα θεωρηθεί ως η βούληση της Άγκυρας, θα αντιμετωπιστεί ανάλογα», ανέφερε.

    «Εμείς αναζητούμε ένα καθεστώς που δεν μπορούμε να έχουμε. Εάν θέλουμε αναγνώριση, ξεκινάμε από το μακρινό σημείο ή από εκείνους που είναι πιο κοντά σε μας από πολιτικής, ιδεολογικής και εθνικής άποψης;».

    Ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε και στην παρέμβαση της Τουρκίας τόσο στις «προεδρικές εκλογές» όσο και στο συνέδριο του ΚΕΕ.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΡΤΚ , Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε πως η διαδικασία στη Γενεύη κόλλησε στο βάλτο της αδιαλλαξίας, λέγοντας πως η πρόταση που κατέθεσε στην άτυπη πενταμερή ο Τατάρ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ως κοινό έδαφος.

    Στην ανάρτησή του ανέφερε ότι εάν οι πλευρές δεν αλλάξουν θέσεις, δεν υπάρχει ελπίδα για μια νέα συνάντηση την οποία σκέφτεται να συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ. «Παρ’ όλα αυτά ο κ. Ερτουγρούλογλου λέει ότι γύρισαν από την Γενεύη ευτυχισμένοι και βρήκαν εκεί αυτό που ανέμεναν να βρουν». Αυτή η αναφορά του “ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους”, κατά τον κ. Ερχιουρμάν  «είναι το πιο φανερό σημάδι ότι ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου αλλά και ο Ερσίν Τατάρ πήγαν στην Γενεύη για την “μη λύση”».

     



    ΣΧΟΛΙΑ