• Διεθνής πολιτική

    Αυξάνονται σταθερά οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών

    • NewsRoom


    Επτά ακόμη πλοία φορτωμένα με αγροτικά προϊόντα και κυρίως σιτηρά της Ουκρανίας αναχώρησαν σήμερα προς τις ξένες αγορές, ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργών υποδομών. Με τον τρόπο αυτό από τις αρχές Αυγούστου, οπότε ενεργοποιήθηκε η συμφωνία που υπεγράφη στην Κωνσταντινούπολη, από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας έχουν πλεύσει συνολικά 218 πλοία.

    Ο Ουκρανός υπουργός, με ανάρτηση του, υποστήριξε πως ο συνολικός όγκος των ουκρανικών προϊόντων που έχουν εξαχθεί ξεπερνά τους 4.85 εκατ. τόνους. Τα επτά πλοία που έφυγαν σήμερα, είχαν προορισμό χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.

    Παραμένει ο κίνδυνος

    Αν και το άνοιγμα των διαδρόμων της Μαύρης Θάλασσας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάληψη των εξαγωγών ουκρανικών αγροτικών προϊόντων, βελτιώνοντας και τις προμήθειες προς χώρες που είχαν αρχίσει να έχουν πρόβλημα, για την ώρα οι ποσότητες που μετακινούνται παραμένουν μια… σκιά των ποσοτήτων που εξάγονταν προ του πολέμου.

    Η Ουκρανία διακινούσε έξι εκατ. τόνους σιτηρών το μήνα, πριν την έναρξη του πολέμου, ωστόσο η ρωσική εισβοολή στα τέλη Φεβρουαρίου έφερε πάγωμα των μεταφορών με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στο σιλό των λιμανιών επί μήνες.

    Διαβάστε επίσης

    Οι Ουκρανοί χλευάζουν μέσω βίντεο την ρωσική επιστράτευση

    Προκλητικός Τσελίκ: «Να σταματήσει την αιματοχυσία στο Αιγαίο ο Μητσοτάκης»

    Κιρ Στάρμερ: Δέσμευση για κατάργηση φοροελαφρύνσεων στους πλούσιους



    ΣΧΟΛΙΑ