Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας για τις συντάξεις: Τον Οκτώβριο θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει το θέμα

  • NewsRoom
Γιώργος Τσίπρας

Γιώργος Τσίπρας


Για το ζήτημα των συντάξεων μίλησε ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του πρωθυπουργού και προϊστάμενος του οικονομικού του γραφείου, παραπέμποντας το θέμα για τον Οκτώβριο.

«Αναγκαστικά αυτή η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει προς τον Οκτώβρη» είπε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», παραδεχόμενος ότι «δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα. «Σε λίγες ημέρες βγαίνουμε από το τρίτο πρόγραμμα, το μόνο που ολοκληρώθηκε, καθώς τα προηγούμενα δύο έκαναν τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία χωρίς να καταλήξουν πουθενά», υποστήριξε.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε του τελευταίου προγράμματος, λέγοντας ότι σήμερα έχουμε οικονομία σε ανάπτυξη, για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα και συνεχίζεται, κάτι που έχει να συμβεί πάνω από 10 χρόνια, βιώσιμο χρέος, καθώς η χρηματοδότησή του έχει εξασφαλιστεί μέχρι το 2022 και ανοίγει «καθαρό διάδρομο» για περίπου 15 χρόνια και μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα προτεραιότητα της κυβέρνησης για τον επόμενο χρόνο είναι η ανάκτηση του ΑΕΠ, να δοθούν οικονομικές ανάσες στην κοινωνία μέσω στοχευμένων μειώσεων φόρων ή αυξήσεων κοινωνικών δαπανών, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας και κυρίως, η μείωση της ανεργίας με την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης

«Νομίζω θα έχουμε νέα για αυτό στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ακουστούν συγκεκριμένα μέτρα», όπως εκτίμησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα 345,4 δισ. αυξήθηκε το δημόσιο χρέος το α’ εξάμηνο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο «χτύπημα» του Ρουβίκωνα: Ανενόχλητοι εισέβαλαν στην πρεσβεία της Αυστρίας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόμβα Κύρτσου: Στις Βρυξέλλες συζητούν για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ