• Πολιτική

    Γιώργος Γαβρίλης: Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κόκκαλη

    • NewsRoom
    Γιώργος Γαβρίλης, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά

    Γιώργος Γαβρίλης, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά


    Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρο Κόκκαλη είχε την Τρίτη 01/08 ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης μαζί με τη Μαρία Σταθάκη, δημοτική σύμβολο της παράταξης, τον Κώστα Μπάλια, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, και τη Φωτεινή Μπακαδήμα, υπεύθυνη τύπου και επικοινωνίας.

    Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσε το κάλεσμα του κ. Κόκκαλη προς τους δημάρχους και τους υποψήφιους δημάρχους της χώρας, μέσω πρόσφατης επιστολής, να εντάξουν την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στον προεκλογικό διάλογο.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν σημεία της ΕΠΣ και χαρακτηριστικά των τοπικών πράσινων συμφωνιών, καθώς ο Πειραιάς έχει στοιχεία που επιτρέπουν τη μετατροπή του σε μια πράσινη και «έξυπνη» πόλη του σήμερα η οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις, αναγνωρίζοντας την κατάσταση κλιματικής και περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

    Αναγνωρίστηκε κι από τις δυο πλευρές το γεγονός πως κάθε πόλη, πόσω μάλλον ο Πειραιάς, έχουν κρισιμότατο ρόλο στην αλματώδη κλιματική κρίση, αποτελέσματα της οποίας βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε ήδη.

    Για το λόγο θα συνεχιστεί η συνεργασία και η επεξεργασία θέσεων και προτάσεων για τον εμπλουτισμό του προγράμματος για την πόλη.

    Διαβάστε επίσης:

    Βαρβιτσιώτης: «Πράσινη» ναυτιλία και ανανέωση ακτοπλοϊκού στόλου

    Κικίλιας: Η ελληνική πολιτεία θα στηρίξει κι άλλο τους πυροσβέστες μας

    Αυγενάκης: Προσωπική δέσμευση η ολοκλήρωση του Φράγματος της Πλακιώτισσας



    ΣΧΟΛΙΑ