• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Γιατί θα εμβολιαστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες;

    • NewsRoom


    Από την Ειδομένη ξεκινά αύριο Τετάρτη, η καμπάνια καθολικής εμβολιαστικής κάλυψης των προσφύγων και μεταναστών υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, με στόχο να επεκταθεί και στις υπόλοιπες δομές φιλοξενίας.

    Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η καμπάνια στην Ειδομένη γίνεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ.

    Στόχος του υπουργείου είναι η σταδιακή εφαρμογή της καμπάνιας σε όλους τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και των διεθνών οργανισμών.

    Η διαδικασία μεταφοράς προσφύγων «πάγωσε»

    prosfyges-levforeio

    Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί, πως η διαδικασία μεταφοράς σε δομές είχε «παγώσει», ειδικά στο λιμάνι του Πειραιά για κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα καθώς αναζητούνταν χώροι φιλοξενίας ενώ αρκετοί μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, αντιδρούν στη μετακίνηση τους εκφράζοντας φόβους ότι θα τους εγκαταλείψουν και ενδεχομένως θα τους απελάσουν.

    Ωστόσο, τρία λεωφορεία των ΚΤΕΛ με 131 πρόσφυγες από τη Σύρια αναχώρησαν στις 13.15 της Τρίτης από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη δομή φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, όπου βρίσκονται ήδη 312 πρόσφυγες.

    Στον Πειραιά, σύμφωνα με την πρωινή καταμέτρηση, βρίσκονταν 2.135 πρόσφυγες και μετανάστες στην πέτρινη αποθήκη (εσωτερικά και περιμετρικά) και στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε1.

    metanastes-prosfiges

    Τις προηγούμενες ημέρες ο κύριος όγκος των προσφύγων από τη Συρία (οικογένειες) που βρίσκονταν στο λιμάνι του Πειραιά είχαν μεταφερθεί στη δομή φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά όπου διαμένουν 2880 άτομα.

    Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητικά στελέχη είχαν εκφράσει την πεποίθηση ότι το λιμάνι του Πειραιά θα είχε αδειάσει ως το Πάσχα, ένας στόχος που δεν επετεύχθη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/vazei-gravata-stis-24-maiou-o-alexis/44223

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/giorgos-pitsilis-ti-elegchous-tha-kano-sti-lista-ton-panama-papers/44254



    ΣΧΟΛΙΑ