• Πολιτική

    Γιατί απέχει ο Μητσοτάκης από την επικαιρότητα – Θα πάει αύριο στην συγκέντρωση;


    Πού χάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν… εξαφανισμένος από τα ΜΜΕ, σε μία περίοδο βέβαια όπου δεν υπήρχαν και σοβαρές πολιτικές εξελίξεις στις οποίες να χρειάζεται να παρέμβει (πριν βέβαια επανεμφανιστεί δυναμικά σήμερα με τις αιχμές του για στρεβλώσεις στη λειτουργία του κοινοβουλίου, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση).

    Μάλιστα, ορισμένοι (κυρίως στο «στρατόπεδο» του Μαξίμου) σχολίαζαν δηκτικά πως ίσως η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα δημόσια πράγματα οφείλεται στο ότι είναι πολύ… απασχολημένος με τη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε», μία εκδήλωση που έχει προκαλέσει πολύ έντονες συζητήσεις στα περισσότερα κόμματα το τελευταίο διάστημα.

    Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει: από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να «καπελωθεί» το κίνημα των «Παραιτηθείτε» (κάτι που αντιθέτως έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με το κίνημα των «Αγανακτισμένων»), και δεν υπάρχει καμία «γραμμή» σχετικά με τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος στη συγκέντρωση. Είναι ήδη γνωστό ότι κάποιοι βουλευτές, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα είναι παρόντες αύριο στο Σύνταγμα, χωρίς όμως τον προσδιορισμό του κομματικού στελέχους, αλλά ως απλοί πολίτες, με δεδομένο ότι το κάλεσμα της συγκέντρωσης είναι «ούτε κόμματα, ούτε χρώματα, ούτε συνδικάτα».

    Όσο για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα είναι παρών στο Σύνταγμα, ακριβώς για να μη δώσει τροφή στους ισχυρισμούς του Μαξίμου περί υποκινούμενης από τη ΝΔ διαδήλωσης. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προσβλέπει σε μία μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ώστε να ενισχυθεί το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.

    Εν τω μεταξύ, όπως είπαμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανεμφανίστηκε σήμερα με μία σκληρή επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για ευτελισμό της Βουλής και για στρεβλώσεις στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ καταγγέλλει την κατάχρηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, τις επιλεκτικές συζητήσεις αιτημάτων σύστασης εξεταστικών επιτροπών και τη συνεχή εισαγωγή νομοσχεδίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και καλεί τον Νίκο Βούτση να εφαρμόσει τον κανονισμό και να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις στην κυβέρνηση.

    Στο θέμα των στρεβλώσεων στη λειτουργία της Βουλής αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα έχουν κατατεθεί 77 σχέδια νόμου και μόνο στα 27 δεν υπήρχαν τροπολογίες, ενώ στα άλλα 50 νομοσχέδια υπήρχαν 230 τροπολογίες! Ο κ. Τσιάρας παρατήρησε εξάλλου πως οι υπουργοί της κυβέρνησης σπανίως απαντούν στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών και κατήγγειλε πως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος έχει ουσιαστικά καταργηθεί.

    Είναι φανερό ότι το θέμα της ομαλής κοινοβουλευτικής λειτουργίας αποτελεί «σημαία» της Νέας Δημοκρατίας, και αναμένεται πλέον η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στις επισημάνσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, και κυρίως το αν θα επιπλήξει τους «συντρόφους» του για την αντικοινοβουλευτική τους συμπεριφορά…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/mporoun-paretithite-ke-ta-social-media-na-katevasoun-50000-100000-kosmo-sto-sintagma/53209



    ΣΧΟΛΙΑ