• Πολιτική

    Γιάννος Παπαντωνίου: Κλήση σε απολογία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από δωροδοκία – Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους

    Γιάννος Παπαντωνίου – Σταυρούλα Κουράκου


    Κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από δωροδοκία αγνώστων προσώπων και για την αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο είναι ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

    Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς και ο κ.Παπαντωνίου έχει κληθεί σε απολογία στα τέλη Μαΐου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στον υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ έχει αποδοθεί ότι έπαιρνε μίζες από το 1994 ως το 2004, χωρίς ωστόσο να αποδίδεται στο κατηγορητήριο του ποιοι ήταν αυτοί που τον δωροδόκησαν και για ποιες συγκεκριμένες αιτίες.

    Φέρεται να κατηγορείται ότι ως υπουργός Οικονομικών δωροδοκήθηκε από άγνωστους επιχειρηματίες για να δώσει επιχορηγήσεις και ως υπουργός Εθνικής Άμυνας για να υπογράφει συμβάσεις εξοπλιστικών.
    «Πλήττετε το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν”, δήλωσε ο συνήγορος του πρώην υπουργού Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
    Σήμερα ο κ.  Παπαντωνίου, η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου και ο επιχειρηματίας φίλος του απολογήθηκαν συμπληρωματικά στην ανακρίτρια  για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από δωροδοκία περίπου 2,5 εκ. ευρώ. Ποσό που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός για να υπογραφεί το 2003 η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του πολεμικού  ναυτικού με γαλλική εταιρία.
    Φεύγοντας από το ανακριτικό γραφείο ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε για αυτή την υπόθεση:

    «Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος . Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία.»



    ΣΧΟΛΙΑ