• Πολιτική

    Για πάνω από 1,5 εκατ. διαδηλωτές κάνουν λόγο οι διοργανωτές, για 140.000 λέει η Αστυνομία

    • NewsRoom


    Υπερδιπλάσια του μεγάλου συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης ήταν η συγκέντρωση της Αθήνας, με τους διοργανωτές της να κάνουν λόγω για περισσότερους από 1,5 εκατ. πολίτες που βρέθηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

    Πολίτες κάθε ηλικίας, από όλη την Ελλάδα, συρρέουν στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος. Γεμάτη κόσμο είναι η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Πολεμικού Μουσείου, η οδός Σταδίου, η Φιλελλήνων, η Μητροπόλεως και η λεωφόρος Αμαλίας, από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

    Από τις 12 το μεσημέρι η πλατείας Συντάγματος είχε γεμίσει από πολίτες από όλη τη Μακεδονία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου που έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας για να διατρανώσουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

    Μάλιστα, με εξαίρεση μια μιρκοένταση στην περιοχή των Προπυλαίων, λίγο μετά την ολοκλήρωση της αντιδιαδήλωσης των αντιεξουσιαστών, το συλλαλητήριο εξελίχθηκε χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

    Την ίδια ώρα, πάντως, η Αστυνομία κάνει λόγο για 140.000 συμμετέχοντες στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από τη ΓΑΔΑ, «από τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου».

    Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, εκ των οποίων 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

    Επίσης, επισημαίνεται ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς αήμερα το πρωί αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.

    συλλαλητήριο συλλαλητήριο



    ΣΧΟΛΙΑ