• Πολιτική

    Γεροβασίλη: Συναίνεση από εμάς δεν θα βρει η κυβέρνηση

    • NewsRoom
    Όλγα Γεροβασίλη

    Όλγα Γεροβασίλη


    “Η κυβέρνηση κατάφερε να τινάξει στον αέρα την όποια συναίνεση φαινόταν ότι μπορούσε να επιτευχθεί” τόνισε η Δ’ Αντιπρόεδρος και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ , Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο.

    “Η κυβέρνηση απέδειξε χθες για ακόμη μία φορά την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει κορυφαία ζητήματα, όπως η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού.

    Απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι κουρελιάζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και το Σύνταγμα, απλά και μόνο για να εξυπηρετεί τις μικροκομματικές της σκοπιμότητες” σημείωσε.

    Η κυρία Γεροβασίλη εγκάλεσε την κυβέρνηση για “αναξιοπιστία” θυμίζοντας ότι η κυρία Κεραμέως, μόλις προχθές στην εφημερίδα Καθημερινή, διαβεβαίωνε ότι το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο θα αφορά αποκλειστικά τις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα, καθώς το θεσμικό πλαίσιο για τις εθνικές εκλογές είναι διαφορετικό.

    Την ίδια ώρα, απαντώντας στα επιχειρήματα της κυβέρνησης, ότι το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει την αποχή, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι “τέτοιες μεθοδεύσεις είναι που διογκώνουν την αποχή, τέτοιες πολιτικές πρακτικές είναι που οδηγούν το πολιτικό σύστημα στην απαξίωση και την αναξιοπιστία”.

    Κλείνοντας την παρέμβασή της, η Δ’ Αντιπρόεδρος της ΒτΕ τόνισε ότι “υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να επιστρέψουμε εκεί όπου είχαμε αρχίσει:

    Να κάνει δεκτή η κυβέρνηση την τροπολογία μας, που εξασφαλίζει το δικαίωμα και του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους απόδημους, με τέσσερις εκλογικές περιφέρειες εξωτερικού, όπου οι απόδημοι θα εκλέγουν τους εκπροσώπους τους.

    Αλλά να κάνει δεκτές και τις τροπολογίες μας για τον ηλεκτρονικό εκλογικό κατάλογο, τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος για τους ανάπηρους συμπολίτες μας και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

    Αυτά για εμάς είναι όροι απαράβατοι” και πρόσθεσε ότι:

    “Συναίνεση σε απαράδεκτα και ανεύθυνα παιχνίδια με την κοινοβουλευτική διαδικασία και το Σύνταγμα από εμάς δεν θα βρει η κυβέρνηση”.

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: «Επιστολική ψήφος: Επιθυμεί η ΝΔ τον ειλικρινή διάλογο;»

    Παύλος Πολάκης: Νέα επίθεση σε δημοσιογράφους, γελοιογράφους και Άδωνι Γεωργιάδη

    Κεραμέως: Ο κ. Κασσελάκης να εξηγήσει στους αποδήμους γιατί λέει το μεγάλο «όχι» στην επιστολική ψήφο



    ΣΧΟΛΙΑ