• Πολιτική

    Γερμανία: Αύξηση των μισθών κατά 7,5% στους δημοσίους υπαλλήλους

    • NewsRoom
    Χορστ Ζεεχόφερ

    Χορστ Ζεεχόφερ


    Την συμφωνία για αύξηση των μισθών 2,3 εκατομμυρίων εργαζομένων στο δημόσιο κατά 7,5% σε διάστημα δύο ετών ανακοίνωσαν εργατικά συνδικάτα στη Γερμανία την Τετάρτη.

    Η συμφωνία για την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων ήρθε μετά από ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων που έπληξε αεροδρόμια, σταθμούς τρένων και νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος εκπροσώπησε τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε πως η συμφωνία θα καταστήσει την εργασία στον δημόσιο τομέα πιο ελκυστική, αλλά δεν θα κοστίσει τόσο πολύ στην κυβέρνηση.

    «Είμαι ικανοποιημένος» τόνισε, λέγοντας πως οι αυξήσεις μισθών θα κοστίσουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση περίπου 2,2 δισ. ευρώ το χρόνο.

    Η πρώτη αύξηση κατά 3,19% θα ισχύσει αναδρομικά από τις 1 Μαρτίου. Μια δεύτερη αύξηση κατά 3,09% θα γίνει στις 1 Απριλίου 2019, ενώ στις 1 Μαρτίου 2020 θα ακολουθήσει μια τελευταία αύξηση κατά 1,06%.

    Οι χαμηλόμισθοι θα λάβουν επίσης μια εφάπαξ πληρωμή 250 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: STOP στους ελέγχους επιβατών πτήσεων από την Ελλάδα βάζει η Γερμανία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση Τσακαλώτου-Σολτς: Μετά τον Αύγουστο η συζήτηση για το χρέος, συμβουλές της Γερμανίας για ένα πιο «αξιόπιστο» σχέδιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γερμανία-Γαλλία: «Αναταράξεις» στις πτήσεις λόγω των κινητοποιήσεων σε Lufthansa και Air France



    ΣΧΟΛΙΑ