ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτη, στην ΕΡΤ μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Badr Abdelatty για τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά.
Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως «Η σχέση μας με την Αίγυπτο είναι βαθιά και έχει αναπτύξει στρατηγικά χαρακτηριστικά».
Συμπλήρωσες πως την Τετάρτη συζήτησαν με τον ομόλογο του «τα θέματα που αφορούν τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά» και πως συμφώνησαν «το αμέσως επόμενο διάστημα να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων της Μονής, καθώς επίσης και της νομικής της μορφής και προσωπικότητας».
«Η πρόθεση της Αιγύπτου και της Ελλάδας είναι να προχωρήσουμε με βάση τη μακραίωνη παράδοση και το ήδη διαμορφωμένο status μίας εμβληματικής Μονής για τον ελληνορθόδοξο λατρευτικό χαρακτήρα της» κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.
Διαβάστε επίσης:
Βουλή-Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η μίρλα του… Κολωνακίου, τα δύο «όχι» του Κ.Μ., η ομιλία και το Κογκρέσο, ο Χαφτάρ στην Αθήνα και μια πρόταση γάμου… αέρος
- Οι κορυφαίες γκαλερί της Αθήνας: 12 σταθμοί στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Intracom, Quest, ΜΟΗ, ΠΛΑΘ, Φουρλής, Nike και Nvidia
- Ο Trump, οι δασμοί, οι μετοχές της Lululemon, και το παιχνίδι της Posh Spice – Το χρηματιστήριο, τα έσοδα, και η στρατηγική κάνουν πασαρέλα
