• Πολιτική

    Γεραπετρίτης σε Σκουρλέτη: Υιοθετείτε τον Φουρθιώτη ως πολιτικό σας παιδί

    • NewsRoom

    Γιώργος Γεραπετρίτης – Πάνος Σκουρλέτης


    Κόντρα ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στη Βουλή ανάμεσα στον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Πάνο Σκουρλέτη με αφορμή την υπόθεση Φουρθιώτη.

    «Σήμερα υιοθετείτε τον Φουρθιώτη ως πολιτικό σας παιδί. Αναμασάτε τα λεγόμενά του» ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας , επιστρέφοντας το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον καταγγέλλει για σχέσεις συνδιαλλαγής και διαπλοκής με το συγκεκριμένο πρόσωπο.

    «Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών που στοχεύει εμένα και δι εμού τον πρωθυπουργό. Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Εγώ από εκεί που προέρχομαι και θα επιστρέψω υφίστανται όρια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ήθους. Η προσπάθεια που χρησιμοποιείτε για να διασύρεται ανθρώπους ξεπερνά κάθε όριο. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και δεν θα υιοθετήσω την τακτική αυτή. Μου μιλήσατε για τον Φουρθιώτη. Τον Φουρθιώτη δεν τον έχω δει ποτέ.

    Πολιτικός καιροσκοπισμός

    Δεν έχω δώσει συνέντευξη και δεν έχω πάρει μέρος σε εκπομπή του. Όπως θα διαπιστώσετε από τα μηνύματα που είναι προϊόν υποκλοπής και εσείς διακινείται του μιλώ στον πληθυντικό. Έχω πράγματι επικοινωνήσει μαζί του 4-5 φορές τηλεφωνικά. Στην δική μου αντίληψη όταν οποιοσδήποτε υποβάλει αναφορά θα πρέπει να λάβει απάντηση. Όχι επιλεκτική αλλά επι της ουσίας. Και στους δημοσιογράφους των δικών σας Μέσων στον ίδιο ακριβώς τόνο και τρόπο απαντώ. Στο οτιδήποτε τίθεται που αφοράν το νομοθετικό έργο ή δικά τους ζητήματα θα απαντώ. Και δεν γίνεται εν κρυπτώ. Δεν έχω κάτι να κρύψω. Με μέμφεστε όχι για κάτι που έχω κάνει αλλά για την επικοινωνία. Το ένα μήνυμα είναι ευχετήριο απαντητικό και το άλλο μια απάντηση αρνητική στο αίτημα που μου τέθηκε από τον Φουρθιώτη και το σταθμό του. Από αυτά τα δύο εσείς λέτε ότι υπάρχει συνδιαλλαγή συμφέροντα και διαπλοκή. Δεν θα ακολουθήσω αυτή την τακτική. Αυτού του τύπου ο πολιτικός καιροσκοπισμός δεν ταιριάζει στην δική μου σκέψη. Δεν ζήτησα αντάλλαγμα δεν έκανα συναλλαγή, δεν φοβάμαι. Είναι όμως προβληματικό για τη δική σας θέση. Σήμερα υιοθετείτε τον Φουρθιώτη ως πολιτικό σας παιδί. Αναμασάτε τα λεγόμενά του» ανέφερε αρχικά ο υπουργός για να προσθέσει «Γιατί σήμερα στρέφεται εναντίον μας ο Φουρθιώτης; Το αίτημα που υπέβαλλε ήταν το αίτημα του σταθμού του να εκπέμπει από την Digea. Το αίτημα αυτό απερρίφθη μολονότι μέσα στην Βουλή διατυπώθηκε επιφύλαξη από την αντιπολίτευση .

    Αυτό το αίτημα απερρίφθη. Το Υπουργείο Εργασίας έδωσε εντολή σε ΣΕΠΕ και ΕΦΚΑ για τήρηση της νομοθεσίας και για να γίνει έλεγχος στις εταιρείες του συγκεκριμένου προσώπου. Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάστηκαν στο ΣΔΟΕ και στην εισαγγελία πρωτοδικών. Από αυτή τη διαδικασία το συγκεκριμένο πρόσωπο συνελήφθη και προφυλακίστηκε. Αυτά έγιναν από εμάς. Σας μοιάζουν προϊόν διαπλοκής;».

    Εκλογές ζήτησε ξανά ο Σκουρλέτης

    Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης επέμεινε λέγοντας «το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός σας κρατά ακόμα έχει ευθύνη και αυτός για τις σχέσεις διαπλοκής με τους Φουρθιώτηδες. Δεν θα σας σώσουν. Δεν πρόκειται να γλιτώσετε από την οργή του κόσμου για όσα κάνατε για την πανδημία, χιονιά, ακρίβεια. Δεν μπορείτε να επαφίεστε στις δάφνες στημένων δημοσκοπήσεων. Αν θέλετε να αξιολογηθείτε από τον κόσμο παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές».

    Ανταπαντώντας ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «λυπάμαι κ. Σκουρλέτη. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η καλλιέργεια απόλυτης σύγχυσης για να αποκομίσετε πρόσκαιρα οφέλη. Δεν θα κάνω συμψηφισμούς με την δική σας συμπεριφορά. Τι κάνατε και τι λέγατε εντός του Μαξίμου. Σε αυτή την κυβέρνηση και ότι αφορά εμένα προσωπικά δεν έχει υπάρξει ούτε μια στιγμή που να εξυπηρετήθηκε ένα συμφέρον».

    Διαβάστε επίσης:

    Ανδρουλάκης: Το επιτελικό κράτος απέτυχε – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φάσκουν κι αντιφάσκουν

    Να πολώσει το πολιτικό κλίμα επιχείρησε ο Τσίπρας με έντονο επεισόδιο στη βουλή- Σφοδρή επίθεση από Μητσοτάκη με αναφορές σε Μάτι, Μάνδρα



    ΣΧΟΛΙΑ