Πολιτική

Γεραπετρίτης: Ο Τσίπρας επισκέφθηκε μια οικοδομή υπό κατασκευή και όχι την αίθουσα τοπικής τηλεδιοίκησης της Λάρισας

  • NewsRoom
ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης

O υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών, εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, με αφορμή και την επίσκεψη Τσίπρα στον υπό κατασκευή σταθμό υπερ-τοπικής τηλεδιοίκησης της Λάρισας.

Νωρίτερα ο κ. Γεραπετρίτης είχε καταγγείλει τα δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον υπό κατασκευή σταθμό υπερ-τοπικής τηλεδιοίκησης, ο οποίος είχε πάψει να λειτουργεί από το 2015, υποστηρίζοντας ψευδώς πως λειτουργούσε το 2019, ενώ απέκρυψαν να δείξουν τον σταθμό τοπική τηλεδιοίκησης, ο οποίος επισκευάστηκε μετά τη νέα φωτιά του 2019 και λειτουργεί κανονικά  από τον περασμένο Νοέμβριο.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον κ. Νίκο Παππά,  ο οποίος νωρίτερα τον κατηγόρησε για ψεύδη, ο υπουργός ανέφερε: «Αμφισβητείτε ότι στον σταθμό Λάρισας γίνεται αυτόματη χάραξη και ότι για 8,5 χλμ ο σταθμάρχης θα μπορούσε να γίνει παρακολούθηση του τρένου. Δέχεστε κ. Παππά να πάμε μαζί να το δούμε; Παρακαλώ όλους τους εκπροσώπους της Βουλής να πάμε να το δούμε».

Παράλληλα σχολίασε για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Λάρισα λέγοντας «πήγε εκεί όπου θα γίνει τον Σεπτέμβριο η υπερτοπική τηλεδιοίκηση αντί να πάει στον τοπικό σταθμό τηλεδιοίκησης που λειτουργούσε το μοιραίο βράδυ και θα μπορούσε να γίνει η αυτόματη χάραξη. Όταν κάποιος πηγαίνει στην Λάρισα και αποφεύγει να επισκεφθεί την αίθουσα που λήφθηκαν οι μοιραίες αποφάσεις το βράδυ της τραγωδίας επιτρέψτε μου να πω ότι είναι κίνηση πολιτική και όχι ουσίας».

«Ο κ. Τσίπρας πήγε εκεί που από την φωτιά του 2015 είχε υποβαθμιστεί το σύστημα και δεν μπορούσε να γίνει αυτόματη χάραξη. Αυτόματη χάραξη μπορούσε να γίνει από τον τοπικό σταθμό τον οποίο ο κ. Τσίπρας δεν επισκέφθηκε», ανέφερε.

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι οι αναφορές του στο τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης αφορούν «τον πίνακα που επιτρέπει την αυτόματη χάραξη και την παρακολούθηση του τρένου για 8,5 χλμ. Πως αλλιώς να το πω. Το είπα σε όλους τους τόνους. Ανάβουν τα φωτάκια στον πίνακα και ο σταθμάρχης παρακολουθεί την πορεία του τρένου για 8,5 χλμ. Καταλαβαίνω ότι ήρθατε εδώ σε τόνο θεατρικό κ. Παππα. Η απάντηση λοιπόν είναι η εξής. Είναι απλή. Σας είπα ότι δεν θέλω να κάνουμε αντιπαράθεση πάνω σε θύματα γιατί είναι άηθες και αισθάνομαι άσχημα όταν αντιπαρατιθέμεθα σε τέτοια θέματα».

Διαβάστε επίσης

Οικονόμου: Στη σκιά μιας ανείπωτης τραγωδίας, ο κ. Τσίπρας επιμένει να στήνει παραστάσεις

Τσίπρας: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στον ΤΧ1 του ΟΣΕ στη Θεσ/νίκηΣΧΟΛΙΑ