ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνάντηση Γεραπετρίτη – Ρούμπιο στον Λευκό Οίκο – Στο επίκεντρο ευρωατλαντικές σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις
«Από την πρώτη μέρα του πολέμου ότι η χώρα μας διατηρεί αταλάντευτη στάση υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της αμυνόμενης Ουκρανίας», επισημαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, για την θέση της Ελλάδας στο Ουκρανικό.
«Είναι θετικό ότι καταγράφεται κινητικότητα και ορατότητα για τα επόμενα βήματα με μια πιθανή συνάντηση των Προέδρων Ουκρανίας και Ρωσίας, όπως επίσης και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να στηρίξουν τις εγγυήσεις ασφαλείας της Ουκρανίας» αναφέρει ο κ. Γεραπετρίτης .
«Η Ελλάδα ως στάση Αρχής, θα επιμείνει στην βασική θέση της για καθολική εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων κάθε κράτους.
Δεν πρόκειται να προτάξουμε τυχόν εφήμερα συναλλακτικά οφέλη έναντι της αρχιτεκτονικής ασφάλειας που διαμορφώθηκε μεταπολεμικά από το Διεθνές δίκαιο, συμμετέχοντας σε έναν γεωπολιτικό πλειστηριασμό», είπε χαρακτηριστικά στην «Απογευματινή της Κυριακής».
«Αν σήμερα εγκαταλειφθεί το διεθνές δίκαιο υπέρ μιας συναλλακτικής εξωτερικής πολιτικής, πώς, αλήθεια, θα μπορούμε να το επικαλούμαστε ως εργαλείο επίλυσης διαφορών σε μείζονα εθνικά θέματα; Η εξωτερική πολιτική θέλει γνώση και περίσκεψη και όχι ρηχότητα και καιροσκοπισμό», συμπλήρωσε.
Καταλήγει λέγοντας ότι «η εξωτερική πολιτική θέλει γνώση και περίσκεψη και όχι ρηχότητα και καιροσκοπισμό».
Ο Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ακόμη ότι η χώρα μας δεν θα στείλει στρατεύματα στην μεταπολεμική Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: «Πολύ σημαντική είναι η καλή πορεία των άμεσων ξένων επενδύσεων»
Η «Διαδρομή Τραμπ» Αρμενίας–Αζερμπαϊτζάν και οι γεωπολιτικοί της κραδασμοί
WSJ: Το Πεντάγωνο περιορίζει τη χρήση πυραύλων από την Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρίστος Δήμας: Στο 93% η πρόοδος κατασκευής στο Βόρειο Τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Ε65
- Στέφανος Γκίκας: «Για πρώτη φορά, το “Κόστος Νησιωτικότητας”, προσεγγίζεται ως μετρήσιμη παράμετρος Δημόσιας Πολιτικής»
- Στέφανος Γκίκας: Εγκαινίασε το Κέντρο Ναυτικής Παράδοσης «Σπύρος Ζερβόπουλος» – Στο επίκεντρο η ανάδειξη της ναυτικής παράδοσης
- F1: Σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.