• Πολιτική

    Γεννηματά στο συνέδριο ΚΙΝΑΛ: Ο μόνος που ζει τον μύθο του στην Ελλάδα είναι ο κ. Τσίπρας (live)

    • NewsRoom
    Γεννηματά

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά και στόχο την μέγιστη δυνατή συσπείρωση όλων των συνιστωσών άνοιξε σήμερα την αυλαία του το δεύτερο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

    Το συνέδριο ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αντώνη Βγόντζα, ενώ στην πρώτη σειρά υπήρχε μία κενή καρέκλα με το όνομά του και ένα λουλούδι.

    Από τις πρώτες της φράσεις ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, αλλά δε μπορεί να προχωρήσει η παράταξη στη νέα εποχή μόνο με το ΠΑΣΟΚ.

    Προφανώς ο ήλιος όπως και το όνομα του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, προσέθεσε.

    Η Φώφη Γεννηματά αφιέρωσε το πρώτο μέρος της ομιλίας της στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται πλέον να κάνει διαπραγματεύσεις και νέες παραχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα.

    Στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως η πολιτική της διευκολύνει την ακροδεξιά. Ο μόνος που ζει τον μύθο του στην Ελλάδα είναι ο κ. Τσίπρας, είπε χαρακτηριστικά.

    Η χώρα χρειάζεται προοδευτική αλλαγή, όχι φύγε εσύ, έλα εσύ, η επιστροφή της Δεξιάς σημαίνει επιστροφή στο χθες, συνέχισε βάζοντας στο κάδρο και τη ΝΔ.

    Είναι οι άνθρωποι που αποσάρθρωσαν την ελληνική οικονομία οδηγώντας τη χώρα στα μνημόνια, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

    Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι όταν έρθει η ώρα θα προτείνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την προοδευτική παράταξη.
    Αύριο, οι 4.000 εκλεγμένοι σύνεδροι θα εκλέξουν τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. «Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες.

    Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής πριν και μετά τις εκλογές, σημαίνει δυνατή έκφραση της Κεντροαριστεράς που θα βάλει την σφραγίδα της στις πολιτικές εξελίξεις, αναφέρει η Φώφη Γεννηματά.

    Δείτε LIVE:

    https://www.facebook.com/kinimallagis/videos/400736084113189/

    Σε μία συνέντευξη και σε ένα άρθρο εστιάζει στο ποιο είναι το δίλημμα των εκλογών τονίζοντας την ανάγκη της επιλογής του «Κινήματος Αλλαγή».

    Στην πρώτη της συνέντευξη, στην εφημερίδα «Το Καρφί» η Φώφη Γεννηματά σημειώνει: «Κοινός στόχος όλων στο Κίνημα Αλλαγής είναι να κάνουμε την παράταξη ξανά μεγάλη, χρήσιμη για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα. Δεν αξίζει στην Ελλάδα η μιζέρια, η φτώχεια, η υπανάπτυξη, η κατάρρευση της μεσαίας τάξης, οι εθνικές υποχωρήσεις, η εξασθενημένη Δημοκρατία».

    Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «η χειμερινή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, το ρεσάλτο στο χώρο μας, απέτυχε. Στη συνέχεια οι Γέφυρες που προσπάθησε να στήσει ο κ. Τσίπρας κατέρρευσαν πριν καλά – καλά στηθούν.

    Τις ανατίναξε ο κόσμος μας, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς. Το Κίνημα Αλλαγής συσπειρώνεται, δυναμώνει την ενότητα του. Σε όλη την Ελλάδα οι συγκεντρώσεις είναι πολυπληθείς και με πάθος».

    Η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι «η αλλαγή κυβέρνησης δεν φτάνει. Χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή. Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε το νέο ρεύμα προόδου που μπορεί να εμπνέει και να πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις. Νιώθουμε δυνατοί, είμαστε έτοιμοι».

    Σε άρθρο της στα «ΝΕΑ» η Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζει ότι είναι η ώρα της προοδευτικής διακυβέρνησης. «Στις εκλογές που έρχονται, υπάρχει δίλημμα, δεν είναι όμως ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία. Το δίλημμα των εκλογών είναι Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες», αναφέρει και προσθέτει ότι το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει στην εθνική συνεννόηση και προτείνει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης και κοινωνικής Δικαιοσύνης.

    Είναι το Σχέδιο Ελλάδα που μπορεί να μας βγάλει πραγματικά από τα μνημόνια και τις επιτροπείες και να φέρει την ανάπτυξη. Ένα σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα και στόχους για να γυρίσουμε σελίδα. Για να το υλοποιήσουμε χρειαζόμαστε δύναμη. Δύναμη από το λαό σε όλες τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας.

    Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι όταν έρθει η ώρα θα προτείνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την προοδευτική παράταξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλέξης Τσίπρας: Σήμερα το «ραντεβού» με τους συνταξιούχους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση: Στην έκτη θέση η Κατερίνα Νοτοπούλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας: Ο East Med και οι άλλοι αγωγοί καθιστούν τα Βαλκάνια ενεργειακό hub



    ΣΧΟΛΙΑ