• Top Stories

    Γαλλίδα υπουργός για τα δικαιώματα τω γυναικών παρομοίωσε τις μουσουλμάνες με τις Αμερικάνες νέγρες

    • NewsRoom


    Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία, ύστερα από τις δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού για τα δικαιώματα των γυναικών η οποία συνέκρινε τις γυναίκες που φοράνε μπούργκα με τις «νέγρες» που υποστήριξαν τη δουλεία στις ΗΠΑ.

    Συγκεκριμένα, η Laurence Rossignol σε συνέντευξή της στο κανάλι «BFTV» για την απόφαση μεγάλων εταιρειών όπως οι Marks & Spencer, η H&M και η Dolce & Gabbana να δημιουργήσουν και να θέσουν προς πώληση ρούχα μόνο για τη καταναλωτική δύναμη των Μουσουλμάνων όπως το «μπουρκίνι».

    Έτσι, όταν η δημοσιογράφος υποστήριξε -εμφανώς- ότι ορισμένες γυναίκες κάνουν την επιλογή να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, η Rossignol απάντησε ότι «σαφώς, υπάρχουν γυναίκες που κάνουν αυτή την επιλογή… υπήρχαν όμως και Αμερικάνες νέγρες που υπερασπίζονταν τη δουλεία».

    laurence-rossignol-620x336

    Είναι γεγονός, ότι η δήλωσή αυτή προκάλεσε ποικιλία σχόλια με πιο αιχμηρό αυτό του κωμικού Olivier Périn που ανέφερε ότι θα μπορούσε να γίνει διευθύντρια της καμπάνιας του Donald Trump.

    Αυτή η δήλωση, να σημειωθεί ότι συνέβη σε ένα πολύ περίεργο κλίμα για την Γαλλία και την Ευρώπη γενικά, διότι η τρομοκρατία από το Ισλαμικό Κράτος έχει φέρει το φόβο στους Ευρωπαίους.

    Βεβαίως, η ίδια η Rossignol μίλησε για «γλωσσικό ολίσθημα» και παραδέχθηκε ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να χρησιμοποιήσει αυτή την αναλογία. Ωστόσο επέμεινε ότι το νόημα αυτού που ήθελε να πει ήταν σωστό.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/trapeziko-boom/34555

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ