ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Να πάρει θέση στις νέες καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Γαϊτάνης σημειώνει: «Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονής κατήγγειλε πως υπήρξε σκοπιμότητα από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ώστε να αλλάξει δολίως η διάταξη και να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα που ήταν σε πλημμέλημα, ώστε κάποιες υποθέσεις να μπουν στο αρχείο προεκλογικά.
Δηλώνει μάλιστα ότι ‘έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω’.
Σε ποιες υποθέσεις αναφέρετε ο κ. Κοντονής; Ποιοι ωφελήθηκαν από αυτές τις φωτογραφικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;
Τι απαντά ο κ. Τσίπρας στις βαρύτατες καταγγελίες του υπουργού της κυβέρνησής του; Ούτε σε αυτή την περίπτωση μπορεί να σιωπά. Τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Κοντονής είναι πολύ σοβαρά και οφείλονται απαντήσεις.»
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Κοντονή στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, όπου έκανε λόγο για δόλια και σκόπιμη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, προκειμένου υποθέσεις που ήταν να εκδικαστούν προεκλογικά να τεθούν στο αρχείο.
«Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1.000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως, έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω» είπε ο κ. Κοντονής.
Διαβάστε ακόμη:
Πελώνη για Τσίπρα: Πολιτική αφωνία στο θέμα Κουφοντίνα – Να πάρει σαφή θέση
Μητσοτάκης για εμβόλια: Πίεση στις φαρμακευτικές εταιρείες να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κύκλωμα άδειαζε λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών στη Θεσσαλονίκη – Υπέκλεπταν κωδικούς από το Dark Web, πάνω από 175.000 ευρώ
- Δένδιας – Πάλμας: Στο επίκεντρο της συνάντησης ευρωπαϊκή άμυνα και χρηματοδοτικά εργαλεία
- Dell: Αντλεί 4 δισ. δολάρια με έκδοση ομολόγων εν μέσω έκρηξης της ΤΝ
- Δίωξη Κυβερνοεγκλήματος: Νέα τηλεφωνική απάτη με «δόλωμα» την Ελληνική Αστυνομία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.