Πολιτική

Γ. Κασιμάτης: «Υπάρχει πολιτική απόφαση να δώσουν την ταυτότητά μας σε ξένο λαό»

  • NewsRoom


«Υπάρχει πολιτική απόφαση να δώσουν την ταυτότητά μας σε ξένο λαό» τόνισε ο δεύτερος κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος για το Σκοπιανό, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης.

«Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι εδώ. Ακόμη και αυτοί που είναι «χειροπόδαραδεμένοι» συμφωνούν. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120. Αυτό είναι η αντίσταση κατά του Όχι. Όλα αυτά γίνονται όταν έχουμε κυβερνήσεις που από το 2010 λένε όλο «ναι» στη δουλεία. Σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει την κυριαρχία στα χέρια του», ανέφερε ο κ. Κασιμάτης και συνέχισε:

«Η Ελλάδα εδώ», συνέχισε, «είναι ολόκληρη και λέει «όχι» στη δουλεία από το 2010. Όχι σε καμιά παραχώρηση ελληνικής σπιθαμής γης στους ξένους. Όλη η Ελλάδα ξεπουλιέται σήμερα».

Αναφερόμενος στην άποψη πως η πΓΔΜ πρέπει να ονομάζεται με βάση το γεγονός πως μέρος της περιοχής ήταν μέρος της Αρχαίας Μακεδονίας, ο κ. Κασιμάτης ανέφερε: «τότε και η Τουρκία θα έπρεπε να λέγεται Ιονία και η Σικελία μεγάλη Ελλάδα. Ας μου φέρει ένας διεθνολόγος ένα όνομα να μην έχει καμία σχέση με την Ιστορία του λαού του».

Και υπογράμμισε: «Σήμερα είναι τυφλοί οι Ευρωπαίοι».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ακούστηκαν συνθήματα όπως «Διπλή ονομασία σημαίνει καπηλεία» – «Δεν πρόκειται να δώσει το άγαλμα κανείς, η Μακεδονία είμαστε εμείς».

Ο Συνταγματολόγος σχολίασε ακόμη: «Η μεικτή ονομασία που μαγειρεύουν, καταργούν την Μακεδονία την παλιά, καταργούν την ταυτότητα της Ελλάδας. Όχι χρησιμοποίηση της λέξης Μακεδονία σε καμία περίπτωση».

«Ποιος δε βλέπει την επεκτατική βουλιμία των μεγάλων δυνάμεων που θέλουν την συρρίκνωση της Ελλάδος».

«Πρέπει να πούμε στον Κύριο Κοτζιά: «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά», κατέληξε ο κ. Κασιμάτης.


ΣΧΟΛΙΑ