• Πολιτική

    Γ. Οικονόμου: Η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για να αποφευχθούν αναταράξεις στο φυσικό αέριο λόγω Ουκρανίας

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου


    «Ό,τι μέτρα παίρνουμε πρέπει να φέρνουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, για να μην διαταράσσουμε την πορεία της οικονομίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τις δράσεις της κυβέρνηση για την στήριξη των πολιτών.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως οι πράξεις της κυβέρνησης είναι απάντηση στην κρίση στην ενέργεια αλλά και στο κομμάτι του πληθωρισμού.

    «Μιλούν οι πράξεις. Είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια πληθωριστική και ενεργειακή κρίση και η χώρα έχει διαθέσει πάνω από 1,75 δισ. ευρώ για να την μετριάσει. Είδατε τον πρωθυπουργό πως είναι ρεαλιστής, ειλικρινής κι ανθρώπινος. Καταλαβαίνουμε την πίεση και δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Διαθέτουμε χρήματα για να στηρίξουμε τους πάντες απέναντι σε αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στις πιέσεις. Έχουμε καταφέρει να ενισχύσουμε τους ευάλωτους», είπε ο κ. Οικονόμου.

    Κριτική άσκησε μάλιστα και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης μετά τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ.

    «Από το σύνολο της αντιπολίτευσης ακούμε επιδερμικές διαπιστώσεις ευχολόγια και συνθήματα. Ακούω μια κριτική που προσπαθεί να δηλητηριάσει τα μυαλά των ανθρώπων που περνούν δύσκολα και που λέγοντας ευχάριστα πράγματα προσπαθεί να τους βάλει σε ένα δίπολο, που λένε ότι εμείς παίρνουμε μέτρα για τους ισχυρούς αντί να ελαφρύνουμε την μεσαία τάξη. Το πτητικό επίδομα που δεν θα φορολογείται, το επίδομα των βατραχανθρώπων, η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν τους αφορά όλους;», ανέφερε.

    Μέτρα για να αποφευχθούν αναταράξεις στο φυσικό αέριο λόγω Ουκρανίας

    Για του κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν από την κρίση στην Ουκρανία, εξήγησε πως η κυβέρνηση επιθυμεί τη λύση μέσω της διπλωματίας αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα λάβει μέτρα για να αποφευχθούν αναταράξεις που θα αφορούν στο φυσικό αέριο.

    Δείγμα νευρικότητας οι τουρκικές προκλήσεις

    Για τις προκλητικές αιτιάσεις από την πλευρά της Τουρκίας εξήγησε πως αποτελούν δείγμα της νευρικότητας της Άγκυρας λόγω την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας σε πολλαπλά επίπεδα: «Οι προκλήσεις αντανακλούν την νευρικότητα της Άγκυρας στην μεγάλη ενίσχυση του γεωστρατηγικού και γεωπολιτικού αποτυπώματος της Ελλάδας. Το αυξανόμενο κύρος του πρωθυπουργού διεθνώς αλλά και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που υλοποιεί η κυβέρνηση».



    ΣΧΟΛΙΑ