• What's happening

    FT: Αποφασίζει το ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα μετά το πέρας της β’ αξιολόγησης

    Ελλάδα


    Την εκτίμησή τους ότι τελειώνει ο χρόνος της ευρωζώνης για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, επισημαίνουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

    «Το Ταμείο συνεχίζει να ζητά επιβεβαίωση για το ύψος της ευρωπαϊκής συνεισφοράς στο ελληνικό χρέος» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

    Σύμφωνα με το άρθρο η συμμετοχή του ταμείου αποτελεί σημείο-κλειδί κυρίως για τη Γερμανία και την Ολλανδία καθώς ειδικά το Βερολίνο βλέπει ως κρίσιμο το σημείο αυτό προκειμένου να πείθει κάθε φορά τους διστακτικούς Γερμανούς βουλευτές.

    Επιπλέον οι Financial Times αναφέρουν, επικαλούμενοι πηγές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ότι το ΔΝΤ θα περιμένει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης για να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.

    Το δημοσίευμα των Financial Times.

    Στο άρθρο γίνεται λόγος για αγώνα δρόμου προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στο τελευταίο Eurogroup του 2016, στις 5 Δεκεμβρίου καθώς το ΔΝΤ έχει στείλει σήματα ότι θα αποφασίσει μέχρι το τέλος του έτους.

    Στο δημοσίευμα επισημαίνεται άλλωστε ότι το 2017 ίσως υπάρξουν εμπόδια στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με πρώτο την ορκωμοσία του Τραμπ και δεύτερο τις εκλογές στην Ολλανδία που μπορεί να στείλουν εκτός Eurogroup τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μνημόνιο 2016: Αυτά είναι τα μέτρα που “τελειώνουν” συνταξιούχους και εργαζόμενους- Δείτε τη λίστα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόμος από την εφορία: φτιάχνουν νέο λογισμικό που θα δίνει εντολές για κατάσχεση μετρητών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα Δημοκρατία: Συνεδριάζει η ΚΟ το πρωί της Τετάρτης



    ΣΧΟΛΙΑ