• Πολιτική

    «Φουρτούνες» στο ΚΙΝΑΛ για το Σκοπιανό: Στα «μαχαίρια» Κωνσταντινόπουλος (ΔΗΣΥ) και Δανέλλης (Ποτάμι )

    Κωνσταντινόπουλος

    Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος


    Σε ενδοκομματική κρίση για το Κίνημα Αλλαγής κινδυνεύει να μετατραπεί η υπόθεση του Σκοπιανού ζητήματος, καθώς η απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ποταμιού να στηρίξει ξεκάθαρα την οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει, πριν καν το περιεχόμενό του γίνει γνωστό, φέρνει σε δύσκολη θέση τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

    Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί είναι η δήλωση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου αναφορικά με τις αιχμές που άφησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, για το μέλλον της συνεργασίας της ΔΗΣΥ με το Ποτάμι.

    Ο κ. Δανέλλης δήλωσε πως θα υπερψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση για το Σκοπιανό και πως θεωρεί βέβαιο πως το ίδιο θα κάνει και το κόμμα του.  για το «Σκοπιανό». Μάλιστα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να διανοηθεί διαφορετική στάση από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

    Σπύρος Δανέλλης

    «Αν η ΔΗΣΥ δεν στηρίξει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, τότε το Ποτάμι θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του για κοινή πορεία στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής», απείλησε ο Σπ. Δανέλλης, προσθέτοντας πως «αν είμαστε τόσο ασύμβατοι χώροι, τότε υπάρχει ζήτημα».

    Η φράση αυτή εξόργισε τον βουλευτή της ΔΗΣΥ, καθώς το κόμμα της Φώφης Γεννηματά έχει δηλώσει πως είναι υπέρ της λύσης, αλλά «όχι οποιασδήποτε πρότασης», περιμένοντας να μάθει το περιεχόμενο της συμφωνίας και τις λεπτομέρειές της πριν πάρει την απόφασή του. «Η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα», απάντησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον βουλευτή του Ποταμιού.

    «Ο κ. Δανέλλης ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στην πορεία ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετά πήγε στο Ποτάμι ενώ τώρα θέλει να γυρίσει πίσω. Είναι δικαίωμα του καθενός, ας το κρίνουν οι πολίτες και αξιολογήστε και εσείς την στάση του. Εμείς που περάσαμε και παραμείναμε όρθιοι λέμε σε όλους αυτούς ότι η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Πάντως, η Φώφη Γεννηματά έχει επιλέξει προς το παρόν να κρατήσει στάση αναμονής, περιμένοντας το τελικό κείμενο της συμφωνίας και αν αυτό θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή. Άλλωστε, κατά την επίσκεψή της στη βόρεια Ελλάδα είχε την ευκαιρία να ακούσει τη διαφωνία της βάσης του κόμματος απέναντι στην επιχειρούμενη λύση για το Σκοπιανό. Από την άλλη θα προσπαθήσει να διατηρήσει ενωμένες τις δυνάμεις που αποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.

    Με δεδομένη τη στάση του Ποταμιού, το οποίο έσπευσε να υποστηρίξει την επικείμενη συμφωνία, η τελική απόφαση που θα πρέπει να λάβει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αναμένεται με ενδιαφέρον.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ – Στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Υπέρ» της συμφωνίας με τα Σκόπια Σταύρος Θεοδωράκης: «Δεν θα υπάρξει άλλη ιστορική ευκαιρία…»    



    ΣΧΟΛΙΑ