ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κυβέρνηση έχει εγκρίνει σχέδιο Ποινικού Κώδικα και Ποινικής Δικονομίας και ίσως την ερχόμενη εβδομάδα μπει σε δημόσια διαβούλευση, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, που βρίσκεται στο Ηράκλειο.
Τόνισε επίσης, ότι υπάρχει γενικότερο σχέδιο για αναμόρφωση της ελληνικής δικαιοσύνης προσθέτοντας ότι «έχουμε μείνει πολύ πίσω ως χώρα και νομίζω ότι τα επόμενα, λίγα, χρόνια, θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για την είσοδο της δικαιοσύνης σε μια άλλη εποχή».
Ο κ. Φλωρίδης είπε ότι στην ελληνική κοινωνία «υπάρχει μια γενικευμένη αίσθηση ατιμωρησίας» και ότι αυτή είναι μια κατάσταση που εξελίχθηκε τα τελευταία 50 χρόνια.
«Ο κόσμος έχει την εντύπωση πως ό,τι και να κάνει κάποιος, δεν πρόκειται να έχει καμιά συνέπεια και αυτό νομίζω, σιγά-σιγά, πρέπει να αρχίσει να περιορίζεται, για να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας που τώρα δεν υπάρχει στην Ελλάδα» είπε ο κ. Φλωρίδης, συμπληρώνοντας ότι στη χώρα ναι μεν δεν υπάρχει βαριά εγκληματικότητα, αλλά, η «μικρομεσαία» εγκληματικότητα, όπως ονομάζεται, δυσκολεύει τους πολίτες και σε αυτό ακριβώς το επίπεδο η παρέμβαση θα είναι δραστική.
«Δεν θα πάμε στο άλλο άκρο» επισήμανε ο κ. Φλωρίδης και εξήγησε ότι στόχος είναι ένα πλαίσιο προσαρμοσμένο έτσι ώστε «η ποινική νομοθεσία να δρα αποτρεπτικά, δηλαδή αν κάποιος σκέφτεται να παρανομήσει να το σκέφτεται δέκα φορές, επειδή το ενδεχόμενο να πάει φυλακή θα είναι μεγάλο».
Σε ό,τι αφορά το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα δημοπρατηθεί τον ερχόμενο μήνα, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό «κλείνει μια μακρά περίοδος» καθώς «το έργο έχει καθυστερήσει» και στο τέλος της διαδικασίας αυτής το Ηράκλειο θα έχει ένα δικαστικό μέγαρο αντάξιο της πόλης και της Κρήτης.
Σημείωσε επίσης, ότι δεν τον ικανοποίησε καθόλου η εικόνα του νυν Δικαστικού Μεγάρου και ανέφερε ότι θα προωθηθούν γρήγορα κάποιες παρεμβάσεις ευπρεπισμού στο εσωτερικό, ενώ θα ενισχυθεί και η ψηφιακή του υποδομή.
Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης συζήτησε με τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, για ζητήματα που τους απασχολούν, επισημαίνοντας ότι «στα σχέδια μας είναι να μεταφερθεί ύλη από τα δικαστήρια στους δικηγόρους» και «αυτό θα διευκολύνει πάρα πολύ και την δική τους δουλειά, αλλά κυρίως θα διευκολύνει και τον κόσμο, ο οποίος θα εξυπηρετείται πολύ πιο γρήγορα».
Διαβάστε επίσης:
Σταμάτης Πουλής: Άμισθος ειδικός σύμβουλος με απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη
Πιερρακάκης: Μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε όλα τα σχολεία οι διαδραστικοί πίνακες
Δίκη Πισπιρίγκου: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κεραμέως: Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης
- Πρόσκληση Δένδια στον Χέγκσεθ να επισκεφθεί την Ελλάδα, συζήτησαν για τα F-35
- Πετρέλαιο: Άνοδος εν όψει των εντάσεων ΗΠΑ – Ιράν
- Χίος: Επεισόδιο μεταξύ Λιμενικού και διακινητών μεταναστών με επιβεβαιωμένους 14 νεκρούς (upd)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.