• Πολιτική

    Φοιτητικές εκλογές: Οι παρατάξεις ερίζουν για την πρωτιά

    • NewsRoom
    Κάλπη στις φοιτητικές εκλογές

    Φοιτητικές εκλογές (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ούτε και φέτος έκαναν την έκπληξη οι φοιτητές, αφού οι φοιτητικές εκλογές ολοκληρώθηκαν ομαλά, αλλά χωρίς ενιαία αποτελέσματα.

    ΔΑΠ ΝΔΦΚ και ΠΚΣ ερίζουν για την Πανελλαδική πρωτιά και εξέδωσαν διαφορετικά αποτελέσματα.

    Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, υποστηρίζει πως για 37η συνεχόμενη χρονιά ανεδείχθη πρώτη δύναμη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 40,01%, με την ενσωμάτωση να ανέρχεται στο 98,8%. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε  η ΠΚΣ με ποσοστό 23.49%, ενώ την τρίτη θέση, η ΠΑΣΠ με ποσοστό 12,49%.

    Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει λόγο για «ξεκάθαρη επιλογή» από μεριάς των φοιτητών: «Οι φοιτητές επέλεξαν την πρόοδο, την εξωστρέφεια και τις μεταρρυθμίσεις των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τις οποίες στηρίζει η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Σύμφωνα, ωστόσο, με την ΠΚΣ, η ίδια κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με ποσοστό 34,19%. Ακολουθεί η Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ με 24,52% και η ΠΑΣΠ με 10,25%.

    Επιπλέον, με ανακοινώσεις τους, οι δυο παρατάξεις ανταλλάσσουν κατηγορίες εκατέρωθεν για νοθεία.

    Από τη μία, Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ κατηγόρησε την ΠΚΣ ότι «σε πολλές σχολές έστησε μόνη της κάλπες εκτός της νόμιμης διαδικασίας, δημιουργώντας φοιτητικούς συλλόγους – φαντάσματα». Από την άλλη, η Πανσπουδαστική κατηγόρησε τη «γαλάζια» παράταξη ότι «έχει πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική».

    Σύμφωνα και με τις δύο παρατάξεις, πάντως, ο αριθμός των φοιτητών που προσήλθαν στις κάλπεις ανήλθε περίπου στις 50.000.

    Αξίζει να σημειωθεί  ότι η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σχημάτισε ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή της χώρα

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ