• Πολιτική

    Φοιτητικές εκλογές: Φιάσκο για μια ακόμα χρονιά με διπλές κάλπες και δύο «νικητές»

    • NewsRoom
    Φοιτητικές εκλογές


    Το «φιάσκο» που ακούει στο όνομα «φοιτητικές εκλογές» επαναλήφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με την προσκείμενη στη ΝΔ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την προσκείμενη στο ΚΚΕ Πανσπουδαστική να δηλώνουν και οι δύο νικητές.

    Όπως και πέρσι, σε αρκετά τμήματα στήθηκαν δύο διαφορετικές κάλπες παράλληλα, καθώς η Πανσπουδαστική δεν αναγνωρίζει σε αρκετές περιπτώσεις παλιούς φοιτητικούς συλλόγους, στους οποίους ωστόσο συμμετέχει η ΔΑΠ.

    Ως αποτέλεσμα, η κάθε φοιτητική παράταξη έβγαλε ξανά τα δικά της αποτελέσματα, μην αναγνωρίζοντας αυτά από τις κάλπες στις οποίες δεν συμμετείχε.

    Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ υποστηρίζει πως με καταμετρημένες 89 κάλπες, για τους φοιτητικούς συλλόγους στους οποίους συμμετείχε, έλαβε ποσοστό 48,1% έναντι 28,56% της Πανσπουδαστικής και 4.15% της ΠΑΣΠ.

    Από την πλευρά της η Πανσπουδαστική, με βάση από το 50% των καλπών στις οποίες συμμετείχε εκείνη, εμφανίστηκε και εκείνη νικήτρια, με τον γραμματέα της ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή να δηλώνει μάλιστα πως «κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή να αλλοιώσει τη φωνή της νέας γενιάς». Η Πανσπουδαστική δηλώνει πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήρθε στη δεύτερη θέση.

    Και οι δύο παρατάξεις κατηγορούν η μία την άλλη για προσπάθεια νοθείας.

    Ειδικότερα, η ΔΑΠ κατηγορεί την Πανσπουδαστική πως επιμένει να αναγνωρίζει «την κάλπη – φάντασμα που έστησε μόνη της πριν από μια εβδομάδα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη – και στην οποία δεν πάτησε κανείς». Καταγγέλλει μάλιστα, πως μέσα σε δύο ώρες, η παράταξη του ΚΚΕ άλλαξε τον αριθμό των φοιτητικών συλλόγων που υποστηρίζει

    Από την πλευρά της η Πανσπουδαστική αναφέρει πως «το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων έπεσε στο κενό».

    Πάντως και οι δύο παρατάξεις συμφωνούν για την κατρακύλα της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Bloco, η οποία συγκέντρωσε ποσοστά κοντά στο 2%.



    ΣΧΟΛΙΑ