• Πολιτική

    Φιλανθρωπικό γκαλά με απίστευτα όργια στη λέσχη «President’s Club» του Λονδίνου-Οι Έλληνες που συμμετείχαν

    • NewsRoom


    Μορφή χιονοστοιβάδας προσλαμβάνουν πλέον οι αποκαλύψεις για το φιλανθρωπικό γκαλά των… οργίων που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και στο οποίο είχαν προσκληθεί και κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες. Το φιλανθρωπικό γκαλά διοργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου από την ανδρική λέσχη President’s Club, με καλεσμένους δεκάδες ισχυρούς άνδρες από όλους τους χώρους, για να στηριχθούν… παιδιά που έχουν ανάγκη. Αν και ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για ιδρύματα και το παιδικό νοσοκομείο «Great Ormond Street», μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Η λέσχη που λειτουργούσε επί 33 χρόνια έβαλε λουκέτο, όλοι οι χρηματοδότες απέσυραν τις δωρεές τους, ενώ το θέμα πήρε και πολιτικές διαστάσεις, αφού στη φιλανθρωπική εκδήλωση -που εξελίχθηκε σε βραδιά ακολασίας- παρίστατο και αξιωματούχος, μέλος της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι.

    Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται εδώ και πολλά χρόνια από γνωστή φιλανθρωπική οργάνωση και συγκεντρώνει την ελίτ του επιχειρηματικού κόσμου με καλεσμένους δεκάδες ισχυρούς άνδρες από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και του επιχειρείν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους Ελληνες που πήραν προσκλήσεις για το event ήταν ένας πλαστικός χειρουργός της Χάρλεϊ Στριτ, ένας έμπορος οινοπνευματωδών, ένας διευθυντής βρετανικής χρηματιστηριακής εταιρίας, καθώς επίσης και ο διευθυντής μεγάλου τραπεζικού ομίλου. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα ονόματά τους αναφέρονται στη λίστα, παραμένει άγνωστο αν τελικά έδωσαν το «παρών» στο γκαλά, το οποίο έπληξε ανεπανόρθωτα το προφίλ του President’s Club μετά την αποκάλυψη ότι πολλές από τις 130 κοπέλες που είχαν προσληφθεί για την «ψυχαγωγία» των καλεσμένων δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση.

    Από βρετανικής πλευράς, καλεσμένοι ήταν ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ Τζίνο Ντ’ Ακάμπο, ο σύζυγος της Ταμάρα Εκλεστον, Τζέι Ράτλαντ, και ο Βρετανοκύπριος επιχειρηματίας Τεό Παφίτης, οι οποίοι επίσης παραμένει άγνωστο αν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

    Αντιθέτως, ο Βρετανός υπουργός για την Οικογένεια Ναντίμ Ζαχάουι ομολόγησε ότι πήγε στο πάρτι που διοργανώθηκε στο «Dorchester Hotel», αλλά έφυγε νωρίς, εξήγηση που έγινε τελικά δεκτή από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι κι έτσι τη γλίτωσε με μια μικρή επίπληξη από την Ντάουνινγκ Στριτ.

    Όπως αναφέρουν οι Financial Times, το γκαλά του President’s Club είναι εδώ και χρόνια μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Λονδίνο και στις οποίες παρίστανται μεγιστάνες, επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλοι ισχυροί άνδρες. Η εφημερίδα έστειλε κρυφά δύο δημοσιογράφους να εργαστούν στο γκαλά που φιλοξενήθηκε στο Dorchester Hotel της Παρκ Λέιν και στο οποίο συμμετείχαν περίπου 360 άνδρες. Περίπου 130 γυναίκες είχαν προσληφθεί να εργαστούν στην εκδήλωση.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι οργανωτές ζήτησαν από τις γυναίκες να ντυθούν με αποκαλυπτικά μαύρα φορέματα και ασορτί εσώρουχα και να φορούν “σέξι” ψηλοτάκουνα παπούτσια. Όλες τους αναγκάστηκαν να υπογράψουν μια πεντασέλιδη συμφωνία περί τήρησης του απορρήτου, αλλά δεν τους δόθηκαν αντίγραφα.

    Το President’s Club έχει δύο συμπροέδρους, τον κτηματομεσίτη Μπρους Ρίτσι και τον έμπορο ειδών πολυτελείας Ντέιβιντ Μίλερ, ο οποίος διευθύνει επίσης μια αλυσίδα σχολείων και είναι μη εκτελεστικό μέλος στο συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας.

    Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, πολλές από τις γυναίκες δέχτηκαν άσεμνες χειρονομίες και χυδαία σχόλια. Κάποιοι άνδρες αποπειράθηκαν να τις φιλήσουν, άλλοι τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Μερικές είπαν ότι οι άνδρες έβαζαν τα χέρια τους κάτω από τις φούστες τους και μία διαμαρτυρήθηκε γιατί ένας της επέδειξε τα γεννητικά όργανά του.

    Η εφημερίδα προσθέτει ότι μεταξύ των «δώρων» που τέθηκαν σε δημοπρασία στο γκαλά για τη συγκέντρωση χρημάτων ήταν μια βραδιά σε ένα κλαμπ στριπ-τιζ και ένα σεμινάριο πλαστικής χειρουργικής, με την προτροπή «Προσθέστε νοστιμιά στη σύζυγό σας». Οι συμμετέχοντες μπορούσαν επίσης να «αγοράσουν» ένα γεύμα με τον Μπόρις Τζόνσον, τον υπουργό Εξωτερικών ή ένα τσάι με τον κεντρικό τραπεζίτη Μαρκ Κάρνεϊ. Το Φόρεϊν Όφις απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας εξέφρασε τον αποτροπιασμό της και τόνισε ότι δεν είχε δώσει την έγκρισή της.

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι μετά το γκαλά οργανώθηκε ένα πάρτι, σε μια μικρότερη αίθουσα του ξενοδοχείου. Εκεί, ένας άνδρας που περιγράφεται ως «εξέχουσα φυσιογνωμία» άρπαξε μια από τις γυναίκες από τη μέση και την τράβηξε κοντά του. «Δείχνεις υπερβολικά νηφάλια. Θέλω να πιεις αυτό το ποτήρι, να σκίσεις το εσώρουχό σου και να χορέψεις πάνω στο τραπέζι», της είπε.

    Το ξενοδοχείο τόνισε ότι ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην παρενόχληση.

    Το φιλανθρωπικό ταμείο του President’s Club αναφέρει στον ιστότοπό του ότι ιδρύθηκε πριν από σχεδόν 30 χρόνια με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για τα μη προνομιούχα παιδιά.

    Το περίφημο παιδιατρικό Νοσοκομείο Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας θα επιστρέψει τις δωρεές που έχει δεχτεί από το President’s Club. Ο διαφημιστικός όμιλος WPP, που παραδοσιακά συμμετείχε κλείνοντας ένα τραπέζι στην ετήσια εκδήλωση, ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη συνεργασία του με την οργάνωση.



    ΣΧΟΛΙΑ