• Top Stories

    Φιγιόν: Εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τις κατηγορίες εις βάρος της γυναίκας του

    Φιγιόν σκάνδαλο

    Ο Φρανσουά Φιγιόν με τη γυναίκα του Πενέλοπε


    Δικαστική έρευνα διέταξε οικονομικός εισαγγελέας για τις κατηγορίες ότι η γυναίκα του υποψηφίου Γάλλου προέδρου Φρανσουά Φιγιόν ότι είχε λάβει μεγάλου ύψους αποζημιώσεις ως βοηθός του, όπως μετέδωσε η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

    Η απόφαση του εισαγγελέα συνιστά μεγάλο πλήγμα για τη φήμη του Φιγιόν, ο οποίος είδε τα ποσοστά του να μειώνονται, με αποτέλεσμα να απολέσει το status του επικρατέστερου υποψηφίου για τη γαλλική προεδρία, μετά τις αποκαλύψεις της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Canard Enchaine – το επονομαζόμενο “Penelopegate”.

    Ειδικότερα, δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη (23 Φεβρουαρίου), κατέδειξαν τον Εμανουέλ Μακρόν σχεδόν να ισοψηφεί με τον Φιγιόν. Μια τρίτη δημοσκόπηση, που διενήργησε η Ifop Fiducial και διεξήχθη τις τελευταίες τρεις ημέρες – και άρα εν μέρει λαμβάνει υπόψη της τη συμμαχία που σχημάτισαν ο Φρανσουά Μπαϊρού και ο κ. Μακρόν – φέρει το ποσοστό του Μακρόν να ανεβαίνει κατά τρεις μονάδες, στο 22,5% των προθέσεων ψήφου, πάνω από αυτό του Φιγιόν, που βρίσκεται στο 20,5%.

    Ωστόσο, το ανησυχητικό είναι πως όλες οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να προβλέπουν νίκη της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των εκλογών της 23ης Απριλίου αλλά την ήττα της την 7η Μαΐου, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο αντίπαλός της. Μια από αυτές, θέλει τον Φιγιόν να την κερδίζει με 55% έναντι 45%, οι άλλες όμως καταγράφουν υψηλότερες διαφορές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το μεγάλο κατηγορώ της Τράπεζας της Ελλάδος για Attica Bank και Καλογρίτσα – Τι αναφέρει πόρισμα καταπέλτης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Frigoglass: Πώς ο μέτοχος αποφάσισε να βάλει λεφτά για την σωτηρία της (Αυτό που δεν έκανε ο Στ. Ψυχάρης στον ΔΟΛ)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: UBS: Από 20% έως 30% η πιθανότητα ενός Grexit – Σοβαρή απειλή οι εκλογές στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ