• Πολιτική

    Φέσσας – Μυτιληναίος: Τα κόμματα δεν συζητούν για τα σημαντικά ζητήματα των ευρωεκλογών

    • NewsRoom
    ΣΕΒ

    Ο Θεόδωρος Φέσσας (αριστερά) και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Πρωτοβουλία για την πλήρη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών για τη σημασία των ευρωεκλογών και των μεγάλων και σημαντικών ζητημάτων της χώρας που σχετίζονται με αυτές, αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και ο αντιπρόεδρος του Ευάγγελος Μυτιληναίος συμμετείχαν σε ενημερωτική εκδήλωση για τη σημασία των ευρωεκλογών που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος.

    «Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο να γνωρίζουν τα θέματα και να φροντίσουν να περάσουν τις θέσεις της Ελλάδας στην ΕΕ», ανέφερε ο κ. Φέσσας, ενώ ο Ευάγγελος Μυτιληναίος χαρακτήρισε άδικη για τις ευρωεκλογές την υποτίμηση που εισπράττουν από τα κόμματα και τους ψηφοφόρους. «Η Ελλάδα είναι η κατεξοχήν χώρα που θέλει να πετύχει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς το μέλλον της χώρας περνά από την ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ο ΣΕΒ καλεί τα κόμματα να συζητήσουν και να αναδείξουν εν όψει των ευρωεκλογών βρίσκονται τα προγράμματα σύγκλισης, καθώς και θέματα που αφορούν στο επιχειρηματικό περιβάλλον, την βιομηχανία, την ψηφιακή σύγκλιση και το ενεργειακό κόστος.

    Ευάγγελος Μυτιληναίος:  Σημαντικό ζήτημα το ενεργειακό

    «Διανύουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και το διακύβευμα δεν αφορά τις ευρωεκλογές, αλλά αναλώνεται στην πόλωση ενώ, εκτός μεμονωμένων υποψηφίων, η συζήτηση δεν ακουμπά τα ζητήματα, δεν αναλύονται πολιτικές και δεν προβάλλεται η στάση που θα έχουν τα κόμματα στην Ευρωβουλή»
    , ανέφερε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

    «Η ΕΕ και τα κράτη – μέλη θα πρέπει να λάβουν θέση στο μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον. Η άνοδος του λαϊκισμού και η αυξανόμενη εσωστρέφεια αλλάζουν ισορροπίες και διαμορφώνουν νέες συμμαχίες. Ο ΣΕΒ εκ του ρόλου του επιλέγει να δώσει ώθηση στον διάλογο για την Ευρώπη. Προτρέπουμε τους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν με αίσθημα ευθύνης, αναζητώντας τις βέλτιστες προτάσεις και την καλύτερη εκπροσώπηση στα ευρωπαϊκά όργανά», συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΣΕΒ.

    Για τον κ. Μυτιληναίο, ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα είναι το ενεργειακό, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που επιχειρείται η ανασύνθεση της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία μπορεί δώσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και καλύτερες θέσεις απασχόλησης.

    «Όπως κάθε εκλογική διαδικασία, οι ευρωεκλογές είναι κορυφαία στιγμή, οι πολίτες όλων των χωρών επιλέγουν τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι θα διαμορφώσουν πολιτικές για το μέλλον και είναι εξίσου σημαντικές με τις εθνικές εκλογές», ανέφερε ο Ευ. Μυτιληναίος.

    Θεόδωρος Φέσσας: Να πάνε στη βουλή καταρτισμένοι ευρωβουλευτές

    Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν μπορεί να σταθεί μόνη της στο παγκόσμιο περιβάλλον, ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας.

    Ο κ. Φέσσας τόνισε πως το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον θα βοηθήσει τις χώρες να σταθούν καλύτερα, με ανταγωνιστικές οικονομίες και καλύτερες θέσεις εργασίας.

    «Πρέπει να τεθούν τα θέματα σε σωστή βάση και να πάνε στην Ευρώπη καταρτισμένοι ευρωβουλευτές, που να μπορούν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Φέσσας. Μάλιστα σημείωσε πως στο παρελθόν μόνο τρεις Έλληνες ευρωβουλευτές έχουν ηγηθεί σημαντικών επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου και μόνο μία φορά η εισήγηση επί του Προϋπολογισμού έγινε από Έλληνα.

    Ο προέδρους του ΣΕΒ ανάφερε πως ήδη, από το 1961, όταν ξεκίνησε η σύνδεση ΕΟΚ – Ελλάδας, ο ΣΕΒ μετέχει ενεργά στα ευρωπαϊκά πράγματα, ενώ το 1962 έγινε μέλος του UNICE, προπομπού της BusinessEurope. Υπενθύμισε δε τη ρήση του παλαιού προέδρου του ΣΕΒ, Λεωνίδα Κανελλόπουλου, ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη.

    Στην ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒ, την οποία θα ακολουθήσουν και καμπάνιες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών, συμμετείχε και ο Κώστας Τσουτσοπλίδης, εκπροσωπώντας την πλευρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε πως στο πλαίσιο της θεσμικής προεκλογικής εκστρατείας, έχει μεγάλη σημασία η παρουσία του ΣΕΒ, που στέλνει ισχυρό κάλεσμα για συμμετοχή στις εκλογές της 26ης Μαΐου.



    ΣΧΟΛΙΑ