• Πολιτική

    Το «φέσι» του Μαδούρο στη χήρα του Δημήτρη Μητροπάνου

    • NewsRoom


    Δεκάδες χιλιάδες ευρώ φέρεται να χρωστά η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο στην χήρα του εκλιπόντος λαϊκού τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνου.

    Η υπόθεση αφορά το ακίνητο όπου διαμένει ο πρέσβης της χώρας από το 2014 στο Παλαιό Ψυχικό.

    Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», η χήρα του μεγάλου τραγουδιστή φέρεται να έστειλε εξώδικο στον πρέσβη της Βενεζουέλας κ. Φαρίντ Φερνάντες. Εν συνεχεία ο ίδιος προέβη στην καταβολή τριών από τα έξι ενοίκια που χρωστάει. Η ίδια η χήρα του αείμνηστου τραγουδιστή, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το θέμα.

    Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, εκτός από το σπίτι του πρέσβη έχει και άλλα χρέη, που αφορούν το πολυτελές κτήριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία στην οδό Χάριτος στο Κολωνάκι.

    Εργαζόμενοι στην πρεσβεία φέρονται ακόμη να ήταν απλήρωτοι για τουλάχιστον δύο μήνες.

    Ακριβές προτιμήσεις

    Η κατοικία του πρέσβη της Βενεζουέλας μεταφέρθηκε στην «κόκκινη βίλα» του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου τον Ιούλιο του 2014.

    Στον μεγάλο κήπο του σπιτιού με την πισίνα έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς, σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούσε τα προηγούμενα χρόνια η πρεσβεία της Βενεζουέλας.

    Στο σαλόνι της κατοικίας, πάνω από το αγαπημένο πιάνο του Μητροπάνου, διακρίνεται ένας πίνακας με το πορτρέτο του Απελευθερωτή της Λατινικής Αμερικής Σιμόν Μπολίβαρ.

    «Οταν έμαθα ότι σε αυτό το σπίτι ζούσε ο μεγάλος τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος άρχισα να διαβάζω για αυτόν. Είναι τιμή να ζω στο σπίτι ενός τόσο αγαπητού καλλιτέχνη», είχε δηλώσει σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Mega το 2014 ο κ. Φαρίντ Φερνάντες.



    ΣΧΟΛΙΑ