• Πολιτική

    Φαβορί για την θέση του Επιτρόπου ο Αντώνης Σαμαράς;

    Αντώνης Σαμαράς


    Φαβορί για την θέση του επιτρόπου θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνει τον πρώην πρωθυπουργό ως διάδοχο του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται σήμερα με την Άνγκελα Μέρκελ, σε ένα ραντεβού που αποτυπώνει την εικόνα που υπάρχει στο ΕΛΚ ότι η ΝΔ θα είναι το κόμμα που θα νικήσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

    Το σενάριο Σαμαρά στην Κομισιόν

    Το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως η ΝΔ θα έχει όχι μόνο πρωτιά αλλά και αυτοδυναμία στις εκλογές έχει ανοίξει παρασκηνιακές συζητήσεις για την επόμενη ημέρα. Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι και το πρόσωπο που θα διαδεχτεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει βαλίτσες για τις Βρυξέλλες και σε περίπτωση εκλογής του Μάνφρεντ Βέμπερ ενδεχομένως να παίξει ακόμη και για υψηλότερη θέση στην Ευρώπη.

    Η επιλογή Σαμαρά συγκεντρώνει αρκετά χαρακτηριστικά που τον καθιστούν το κατάλληλο πρόσωπο: έχει διατελέσει πρωθυπουργός, με καθαρό ευρωπαϊκό προφίλ και συμπαθής στο Βερολίνο. 

    Επίσης, έχει στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι μάχιμος πολιτικός, ο οποίος εργάζεται για την αυτοδυναμία του κόμματος από τη πρώτη γραμμή. Παράλληλα, διαθέτει ισχυρά ερείσματα εντός της ΝΔ.



    ΣΧΟΛΙΑ