Πολιτική

Φάμελλος στον πρόεδρο του ΔΣΑ: Θέλουμε ένα ισχυρό κράτος δικαίου στην Ελλάδα

  • NewsRoom
ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό

ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό


Το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προάσπιση των Ανεξαρτήτων Αρχών και τη διαφύλαξη του κράτους δικαίου στη χώρα μας τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρη Βερβεσό, στα γραφεία του ΔΣΑ.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσιος Καλαματιανός, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΔΣΑ:

«Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε και τη χθεσινή σας ανακοίνωση, μετά από τη συνάντηση που είχατε με τους τρεις πρώην προέδρους του ΔΣΑ.

Διαπιστώσαμε και την αντίδραση από την πλευρά σας σχετικά με τις διαδικασίες που επέλεξε η κυβέρνηση για την τοποθέτηση μελών στην ΑΔΑΕ και το ΕΣΡ, καθώς και την πάγια στήριξή σας στη λειτουργία και στο κύρος των Ανεξάρτητων Αρχών.

Θέλουμε λοιπόν να μας μεταφέρετε την εμπειρία και τη γνώμη σας, σεβόμενοι και τον θεσμικό ρόλο που έχει ο Δικηγορικός Σύλλογος και συνολικά ο νομικός κόσμος της χώρας μας, για τη συνεχή υποβάθμιση του κράτους δικαίου εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η κατάσταση αυτή μας υποχρεώνει, και ως ενεργοί πολίτες και ως πολιτικά πρόσωπα αλλά και ως υπηρετούντες το δίκαιο, να αντιληφθούμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε ισχυρότερη Δημοκρατία. Γιατί μια ισχυρότερη Δημοκρατία είναι εις όφελος όλων των πολιτών και θέλουμε ένα ισχυρό κράτος δικαίου στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για τις επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το θέμα που έχει προκύψει και την παρέμβαση της κυβέρνησης στη σύνθεση των ανεξάρτητων αρχών, ΑΔΑΕ και ΕΣΡ, απάντησε:

«Θα ακούσουμε πρώτα και με σεβασμό τη γνώμη του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου μετά και τη χθεσινή σύσκεψη.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, και στη Βουλή και αλλά και έξω από τη Βουλή, είναι να αναπτύξουμε συνεργασίες και μια κοινωνική συμφωνία για να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου, εξαιτίας της συνεχούς υποβάθμισης των θεσμών του δικαίου στη χώρα μας εν γένει.

Και ειδικότερα όμως πρέπει να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ, η οποία θα εξέταζε το πόρισμα σχετικά με τις ευθύνες της ΕΥΠ και της κυβέρνησης στο σοβαρό θέμα των υποκλοπών -το οποίο μας έχει εκθέσει και διεθνώς-, αλλά και του ΕΣΡ που σκοπός του είναι να διαφυλάττει την ανεξαρτησία του Τύπου και την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης.

Άρα μιλάμε για δύο πυλώνες του κράτους δικαίου και δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι μπροστά σε τέτοιες παρεμβάσεις.

Εμείς δηλώσαμε τέλος σήμερα και στη Βουλή ότι θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για συνεννόηση και συνεργασία με τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα στη Βουλή για να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου».

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη με τον CEO της DeepMind, Demis Hassabis

Στυλιανίδης: Η χρηματοδότηση και άλλες τρεις προκλήσεις για την ναυτιλία

Αναγνωστοπούλου: Ο κ. Πλεύρης να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

                                                                                          

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετεΣΧΟΛΙΑ