• Πολιτική

    Εξώδικο της ΟΜΕ ΟΤΕ στο mononews -Υποστηρίζει ότι δεν παρεμποδίζει την εργασία των υπαλλήλων του ΟΤΕ – Η απάντηση του mononews.gr

    • NewsRoom
    Δημήτρης Φούκας, πρόεδρος ΟΜΕ-ΟΤΕ

    Δημήτρης Φούκας, πρόεδρος ΟΜΕ-ΟΤΕ


    Εξώδικο στο οποίο υποστηρίζει ότι δεν υφίστανται αποκλεισμοί κτηρίων και ο κάθε εργαζόμενος του ΟΤΕ είναι ελεύθερος να προσέλθει στην εργασία του χωρίς να τον παρενοχλεί κανείς,  απέστελλε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΜΕ- ΟΤΕ) προς το mononews.gr.

    To εξώδικο εστάλη με αφορμή κείμενο του εκδότη του mononews.gr  Γιώργου Δημητρομανωλάκη  με τίτλο: «Άρθρο παρέμβαση: Πώς 8 συνδικαλιστές του ΟΤΕ «γυρνάνε» τη χώρα στον Μεσαίωνα».  Στο εξώδικο που φέρει την υπογραφή του προέδρου της ΟΜΕ ΟΤΕ κ. Δημήτρη Φούκα και του Γενικού Γραμματέα κ. Βασίλη Βάκου, επισημαίνονται τα εξής:

    “Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο του άρθρου σας, μας κατηγορήσατε, ότι δήθεν εμποδίζουμε τους εργαζόμενους να μεταβούν στην εργασία τους, ότι δήθεν για αυτό το σκοπό έχουμε αποκλείσει κτήρια, ότι δήθεν απαγορεύουμε στους εργαζόμενους να εργαστούν, καταλήγοντας μάλιστα ότι οι υποτιθέμενες πρακτικές μας είναι μη δημοκρατικές και γυρνάνε τη χώρα στο μεσαίωνα.

    Η πραγματικότητα, όμως είναι, ότι από την πλευρά μας έχουμε νομίμως προκηρύξει επαναλαμβανόμενη πανελλαδική απεργία, τηρώντας το σύνολο των προβλεπόμενων εκ του νόμου διαδικασιών και διατυπώσεων.

    Την απεργία αυτή προκηρύξαμε ως έσχατη λύση (αφού εξαντλήσαμε τα περιθώρια καλόπιστου διαλόγου) για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και δη για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα στην προσπάθειά μας για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας.

    Στην απεργία αυτή συμμετέχουν όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να το πράξουν και ουδείς εξαναγκάζεται προς τούτο, ούτε βέβαια σε κανένα απαγορεύεται η πρόσβαση στην εργασία του ή η εκτέλεση των καθηκόντων του, όπως ψευδώς αναφέρετε στο άρθρο σας.

    Δεδομένων των ανωτέρω, προκύπτει πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι εν γνώσει σας ψευδώς προβάλατε το σύνολο των ανωτέρω αβάσιμων και προσβλητικών ισχυρισμών σε βάρος μας και δημοσίως και μάλιστα ενώπιον αόριστου αριθμού προσώπων, καθότι οι επιλήψιμες δημοσιεύσεις σας έλαβαν χώρα με τη μορφή άρθρου στη δημοφιλή διαδικτυακή ιστοσελίδα www.mononews.gr της οποίας διατελείτε εκδότης, με πλήθος αναγνωστών.

    Με τον τρόπο αυτό, ήτοι μέσω της προπεριγραφείσας άδικης παράνομης και ποινικώς κολάσιμης πράξεώς σας εναντίον μας, θίξατε βάναυσα το κύρος και τη φήμη του σωματείου μας, καθώς και την τιμή και την υπόληψη εκάστου εκ των μελών του Δ.Σ. μας, τα οποία προσωπικά κατονομάσατε ως υπεύθυνους για όσα ψευδή αναφέρατε. Επειδή καλώς γνωρίζετε, ότι ουδέν ισχύει εξ όσων ψευδώς , αβάσιμα, αόριστα και έωλα προσάπτετε για τον τρόπο άσκησης των συνδικαλιστικών καθηκόντων μας.

    Επειδή κατονομάσατε ένα προς ένα τα μέλη του ΔΣ μας, δίνοντας τα βορά στην κοινή γνώμη, καθώς τα παρουσιάζετε ως υπεύθυνους υποτιθέμενων  μη δημοκρατικών πρακτικών και μεθοδεύσεων που «γυρνάνε τη χώρα στο μεσαίωνα». Επειδή εξαιτίας της παράνομης και υπαίτιας συμπεριφοράς σας υποστήκαμε μέγιστη ηθική βλάβη.

    Επειδή ρητώς επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός μας σε βάρος σας και ενώπιον των αρμόδιων πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων, στα οποία θα κληθείτε να αποδείξετε τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς και τις αναφορές σας, σε περίπτωση που δεν προβείτε άμεσα σε ανάκληση αυτών και αποκατάσταση της αλήθειας.»

    H απάντηση του mononews.gr

    Η άποψη του υπογράφοντος το συγκεκριμένο άρθρο που αναφέρεται το εξώδικο των κ. Φούκα και Βάκου , στηρίχτηκε στην  προ ημερών  ανακοίνωση του ΟΤΕ, που εξηγούσε ότι:

    1. η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.
    2. Ο οργανισμός προχωράει σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, για αποκλεισμούς κτιρίων και εργαζομένων από την εργασία, υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί έτσι να αντιμετωπίσει «το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους».
    3. από τις 21/12/19, που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι συνδικαλιστές προσπαθούν να επιβάλουν με εκβιαστικό τρόπο την απεργία στους εργαζομένους κι έτσι παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού κτιρίων και καταστημάτων της εταιρείας και παρεμπόδισης εργαζομένων να εισέλθουν στους χώρους για να εργαστούν.
    4. Αν και έγιναν επανειλημμένα συστάσεις, τόσο από την εταιρεία όσο και από την αστυνομία, για συμμόρφωση, το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

    Το  εξώδικο που εστάλη στο mononews.gr από την διοίκηση της ΟΜΕ ΟΤΕ αναφέρει ότι δεν υφίστανται αποκλεισμοί κτηρίων και ότι οι όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν είναι ελεύθεροι να προσέλθουν στην εργασία τους.

    Το ερώτημα εδώ είναι το εξής: Ποιος από τους δύο λέει ψέματα; Το προεδρείο της ΟΜΕ –  ΟΤΕ δηλαδή οι κ. Δημήτρης Φούκας και Βασίλης Βάκος που υπογράφουν το εξώδικο που εστάλη στο mononews.gr η η διοίκηση του ΟΤΕ υπό τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ; Εάν η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΤΕ είναι ψευδής τότε παραπλανήθηκαν όλα τα ελληνικά media της χώρας που την δημοσίευσαν.

    Εάν δεν είναι ψευδής τότε μάλλον ευθύνεται η διοίκηση της ΟΜΕ – ΟΤΕ για το συγκεκριμένο εξώδικο.  Αλλά εάν είναι ψευδής η ανακοίνωση του ΟΤΕ τότε γιατί δεν στάλθηκαν σε όλα τα ελληνικά media διαψεύσεις και εξώδικα από την ΟΜΕ – ΟΤΕ;

    Σε κάθε περίπτωση το mononews.gr υποστηρίζει την ελευθερία της έκφρασης και της άποψης όπως επίσης και την ελευθερία του εργαζομένου να προσέλθει στην εργασία του.

    Δημήτρης Φούκας, πρόεδρος ΟΜΕ-ΟΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ