Πολιτική

Exit poll: Τι δείχνει το πρώτο κύμα – Ποια είναι η διαφορά

  • NewsRoom


Ποσοστό – ανατροπή δείχνει το πρώτο κύμα των exit poll με τους πολίτες που έσπευσαν να ψηφίσουν τις πρωϊνές ώρες, προκειμένου να εκλέξουν εκείνους που θα τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι όλα είναι ρευστά μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η διαφορά βρίσκεται πάνω από τις 10 μονάδες, κάτι που δεν περίμεναν ούτε τα επιτελεία των κομμάτων, ωστόσο εκτιμάται ότι με το πέρασμα των ωρών τα ποσοστά μεταβάλλονται ενώ μια πιο ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει στο επόμενο κύμα των exit polls μετά τις 15:00 το μεσημέρι.

Επίσης με βάση τα πρώτα στοιχεία η βουλή θα είναι 6κομματική, αλλά με μεγάλη επιφύλαξη, καθώς ένα από τα λεγόμενα μικρά – νεοσυσταθέντα κόμματα δεν φαίνεται να καταφέρνει να μπει στην ελληνική βουλή.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η συμμετοχή είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τις ευρωεκλογές ενώ αυξημένη είναι και η συμμετοχή των νέων.

Παράλληλα στις 19:00 το απόγευμα θα μεταδοθούν από τα τηλεοπτικά κανάλια το exit poll.

Το exit poll των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου θα είναι κοινό για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.

Στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, το ίδιο exit poll θα μεταδώσει και η ΕΡΤ.

H Singular Logic εκτιμά ότι μέχρι τις 21:00 θα έχει δοθεί μία ασφαλής εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών καθώς και για τις έδρες που θα καταλάβουν τα κόμματα. Οι επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείο Εσωτερικών για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών 2019 αναμένεται να γίνουν από τον υπηρεσιακό υπουργό, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Μέχρι τις 23.00 θα υπάρχουν οι πρώτες ασφαλείς σταυροδοσίες για τους υποψηφίους βουλευτές ανά περιφέρεια.