• Πολιτική

    Ευρωβουλευτής με απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα

    Λαγός Χρυσή Αυγή

    Γιάννης Λαγός


    Μια πρωτόγνωρη κατάσταση προέκυψε από τις χθεσινές κάλπες για την Ευρωβουλή, καθώς οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής επέλεξαν ως έναν από τους δύο ευρωβουλευτές τους τον Γιάννη Λαγό. Ο νέος ευρωβουλευτής, ωστόσο, κινδυνεύει να μην μπορέσει ποτέ να φτάσει στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο καθώς του έχουν επιβληθεί από το 2015 περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι μεταξύ των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής στη δίκη για την υπόθεση της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η οποία, με κωλυσιεργίες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ο Γιάννης Λαγός προφυλακίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2015 λόγω λήξης των 18μηνου προσωρινής κράτησης. Το Συμβούλιο Εφετών του επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση, ενώ του έχει επιβληθεί να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

    Για να μπορέσει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής θα πρέπει να υποβάλλει αίτημα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, για άρση των περιοριστικών όρων λόγω της εκλογής του στο ευρωκοινοβούλιο. Αν ωστόσο αυτό απορριφθεί, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει με την έδρα που έχει κερδίσει η Χρυσή Αυγή.



    ΣΧΟΛΙΑ