• Πολιτική

    Έβρος: Συνεχίζεται η τουρκική προκλητκότητα – Νέα περιστατικά με πυροβολισμούς


    Νέα περιστατικά με πυροβολισμούς από μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Τυχερού, στον Έβρο.

    Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα στις 22:20 χθες το βράδυ. Συγκεκριμένα, δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και πυροβόλησαν στον αέρα και μια φωτοβολίδα προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

    Ωστόσο η προκλητικότητα από την τουρκική πλευρά δεν σταμάτησε εκεί καθώς δύο ώρες μετά,  μία τουρκική λέμβος με δύο επιβαίνοντες, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.

    Η ελληνική πλευρά παραμένει σε επιφυλακή και παρακολουθεί τις κινήσεις της τουρκικής χωρίς να υπάρχει λόγος για απάντηση στις συνεχείς προκλήσεις. Ωστόσο τα συγκεκριμένα επεισόδια επιβεβαιώνουν πως παρά την αποχώρηση των μεταναστών από τα σύνορα του Εβρου, η Άγκυρα επιμένει στο παιχνίδι των προκλήσεων.

    Πυροβολισμός εναντίον Γερμανών αξιωματικών στον Εβρο την Τρίτη

    Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα, Τούρκοι στρατιώτες στόχευσαν Γερμανούς αξιωματικούς στον Εβρο και πυροβόλησαν.

    Όπως σημειώνεται, υπήρξε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός όπως προκύπτει από εσωτερικό έγγραφο του ευρωπαϊκού οργανισμού προστασίας των συνόρων Frontex, το οποίο είδε το Spiegel.



    ΣΧΟΛΙΑ