• Πολιτική

    Εύα Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση – Στις 3 Μαρτίου αναμένεται η απόφαση

    • NewsRoom
    Εύα Καϊλή

    Εύα Καϊλή


    Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή και τον Μαρκ Ταραμπέλα στο εφετείο, μετά την έφεση που είχαν ασκήσει.

    Όπως ανέφερε πριν από λίγο ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, η απόφαση για την κ.  Εύα Καϊλή αναμένεται στις 3 Μαρτίου.

    Ύστερα από τρεις φορές που διεκδίκησε την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι, με τις βελγικές αρχές να παρατείνουν την προφυλάκισή της, η υπεράσπισή της πολιτικού άσκησε έφεση στην απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

    Τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκαν πολλές αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση της πολιτικού. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η κ. Καϊλή φέρεται να είχε λάβει 250.000 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο πρώην ευρωβουλευτής και συνεργάτης του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι, Αντόνιο Παντσέρι.

    Επιπλέον, δημοσιεύματα αναφέρθηκαν σε συνομιλίες που είχε με την αδελφή της για ένα USB αλλά και για την αγορά ενός δεύτερου διαμερίσματος στις Βρυξέλλες.

    Η απάντηση των δικηγόρων της

    «Το USB αφορούσε ένα τηλέφωνο που είχε κάποιους κωδικούς που έπρεπε να ενεργοποιηθούν για να κάνει κάποιες πληρωμές για την κόρη της», ήταν η απάντηση του δικηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, αναφορικά με τον διάλογο της Ελληνίδας ευρωβουλευτή με την αδερφή της, για το επίμαχο «USB δίπλα από τον καθρέφτη», που χαρακτήρισε ως «σημαντικό».

    Ο κ. Δημητρακόπουλος ωστόσο, απαντώντας στο δημοσίευμα της Le Soir, όπου έγινε αναφορά σε χρηματικά ποσά που ενδέχεται να έχει λάβει η κα. Καϊλή, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τα όσα λέει ο Αντόνιο Παντσέρι για τα 250.000 ευρώ που φέρεται να πήρε από το Κατάρ η Εύα Καϊλή, καθώς «όλοι οι υπόλοιποι το διαψεύδουν».

    «Από την πρώτη στιγμή της έχουν πει “παραδέξου την ενοχή σου και σε δύο μέρες θα είσαι δίπλα στο παιδί σου”». Αν η κυρία Καϊλή είχε αποδεχτεί ενοχή αυτή τη στιγμή θα ήταν ελεύθερη […] Αλλά η κυρία Καϊλή λέει: “πώς να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει; Προτιμώ να κάτσω να λιώσω μέσα, παρά να αποδεχτώ μια ατιμωτική κατηγορία για πολιτικό πρόσωπο και να βγω έξω”».



    ΣΧΟΛΙΑ