• Πολιτική

    Εύα Καϊλή: Η πρώτη της δήλωση μετά την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή – «Κομμάτια να με κάνουν…»

    • NewsRoom
    Εύα Καϊλή

    Εύα Καϊλή


    «Κομμάτια να με κάνουν, δεν θα παραδεχτώ ποτέ κάτι που δεν έκανα», δηλώνει η Εύα Καϊλή μετά την απόφαση των βελγικών Αρχών να παραμείνει στη φυλακή η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής.

    Τη δήλωσή της μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open.

    Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή θα παραμείνει για έναν ακόμη μήνα στη φυλακή, καθώς χθες οι βελγικές αρχές δεν έκαναν δεκτό το αίτημά της για αποφυλάκιση με βραχιολάκι. Πρόκειται για τη δεύτερη απόρριψη του αιτήματος της.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών:

    «Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας σχετικά με φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον του προδικαστικού τμήματος του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

    Στη διάταξή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της E.K.

    Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

    Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου».

    Οι δικηγόροι της όπως όλα δείχνουν δεν θα ασκήσουν έφεση, όπως ακριβώς έκαναν και κατά την προηγούμενη απόρριψη του αιτήματος της κ. Καϊλή, ώστε να διατηρήσουν το δικαίωμα κατάθεσης αιτήματος αποφυλάκισης σε έναν μήνα.

    Τι προηγήθηκε της απόφασης

    Η ακρόαση της κ. Καϊλή ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, με τον συνήγορό της κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο να κατηγορεί τις βελγικές αρχές για βασανιστήρια ενάντια στην πελάτισσά του.

    Ειδικότερα, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Θα λέω συνέχεια ότι η Εύα Καιλή είναι αθώα. Η Εύα Καϊλή μου ζήτησε να σας μεταφέρω τα εξής. Η Εύα Καϊλή δεν είχε καμιά επαγγελματική συνεργασία με τον κύριο Παντσέρι. Και τώρα τα δύσκολα και στενάχωρα: Η Εύα Καϊλή από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Για 16 ώρες ήταν σε ένα κελί στην Αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. Αυτά είναι βασανιστήρια. Το φως ήταν συνεχώς αναμμένο, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί για ένα λεπτό, είχε περίοδο με πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν να πλυθεί. Αυτό συνιστά βασανιστήριο. Η Εύα Καϊλη κατηγορείται αλλά υπάρχει πάντα το τεκμήριο αθωότητας, είμαστε στην Ευρώπη! Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι βασανιστήρια, είναι Μεσαίωνας. Σας παρακαλώ όλους, δημοσιοποιείστε τα αυτά, η δημοσιότητα είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Ελπίζω σε μια δίκαιη δίκη, είμαστε στην Ευρώπη!».

    Ποιους καρφώνει ο Παντσέρι

    Η ακρόαση της Εύας Καϊλή έγινε στη σκιά του μνημονίου που υπέγραψε ο Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτής και εργοδότης του συντρόφου της ευρωβουλευτή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τις βελγικές αρχές, ώστε να δώσει στοιχεία για την υπόθεση του Qatargate. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό, αν ο Παντσέρι έχει δώσει στις αρχές στοιχεία για την Εύα Καϊλή.

    Ο δικηγόρος του Παντσέρι μιλώντας στο Euronews την περασμένη Τετάρτη επιβεβαίωσε την εμπλοκή του Κατάρ και του Μαρόκου στην υπόθεση που ερευνούν οι αρχές και ανέφερε ότι ο πελάτης του αποδέχεται τον όρο του «εγκεφάλου» του σκανδάλου με στόχο να δωροδοκεί ανθρώπους.

    Ήδη ο Παντσέρι έχει «καρφώσει» τον νυν ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Soir. Ο πρώην ευρωβουλευτής φέρεται να έχει περιγράψει πώς έδινε τα λεφτά στον Ταραμπέλα προκειμένου να στηρίζει τις θέσεις του Κατάρ, ενώ είπε ότι… παραδόσεις χρημάτων έκανε στον Βέλγο ευρωβουλευτή και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή. Έκανε λόγο για «120.000 έως 140.00 ευρώ», σύμφωνα με το βελγικό μέσο ενημέρωσης.

    Διαβάστε επίσης

    Qatargate: Ο Παντσέρι δεν είναι ο κύριος πρωταγωνιστής της υπόθεσης – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του



    ΣΧΟΛΙΑ