• Πολιτική

    Εύα Καϊλή: Ανακρίθηκε πάνω από 15 ώρες τις δύο τελευταίες εβδομάδες – Παραμένει στη φυλακή ως τρόπαιο, λέει ο δικηγόρος της

    • NewsRoom
    Εύα Καϊλή

    Εύα Καϊλή


    Συνέντευξη λίγες μέρες πριν την νέα απόφαση της Βελγικής Δικαιοσύνης για την συνέχιση της κράτησης της Εύας Καϊλή, αλλά και λίγες ώρες μετά την αποφυλάκιση των Αντόνιο Παντσέρι και Μαρκ Ταραμπέλα, έδωσε ο Βέλγος δικηγόρος της πρώην ευρωβουλευτού, Σβεν Μαρί.

    Μιλώντας στο Euronews, ο Μαρι επιμένει στην αθωότητά της και τονίζει πως μαζί με τον Έλληνα δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, θα ζητήσουν την αποφυλάκισή της χωρίς περιορισμούς.

    «Η κυρία Καϊλή έχει ανακριθεί εδώ και δύο εβδομάδες για παραπάνω από 15 ώρες. Η κυρία Καϊλή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και σε όλες τις κατηγορίες των ανακριτών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σβεν Μαρί.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή γιατί αποτελεί τρόπαιο για τη βελγική δικαιοσύνη. «Περιπτώσεις όπως της κ. Καϊλή θεωρούνται τρόπαιο ή σύμβολο, όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου όπου ένας ποδοσφαιριστής σηκώνει το Κύπελλο».

    «Μου κάνει εντύπωση που ένας δολοφόνος που σκοτώνει κάποιον με έξι σφαίρες στο κεφάλι, αποφυλακίζεται ύστερα από τέσσερις μήνες ενώ η κ. Καϊλή, μετά από τέσσερις μήνες, δεν έχει αποφυλακιστεί» τονίζει.

     



    ΣΧΟΛΙΑ