• Πολιτική

    Ευρωβουλευτής ΕΛΚ: Ο Μητσοτάκης μας είπε πως δεν θα είναι εντελώς αρνητικός στην επίλυση ονοματολογικού

    μητσοτακης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι εντελώς αρνητικός σε ότι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δήλωσε ο Σλοβάκος ευρωβουλευτής Έντουαρντ Κούκαν, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι, αναφέρει το ΑΠΕ.
    Σύμφωνα με το Κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, ο Έντουαρντ Κούκαν, που έχει παίξε στο παρελθόν τον ρόλο του διαμεσολαβητής για πολιτικά θέματα της πΓΔΜ, ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να σας αποκαλύψει τι ακριβώς δήλωσε στο ΕΛΚ ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά «είπε ότι δεν θα ήταν εντελώς αρνητικός στην επίλυση του θέματος της ονομασίας».
    Όταν ζητήθηκε από τον Κούκαν να διευκρινίζει τι ακριβώς είπε ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε: «Ξέρετε, αυτό είναι θέμα παρασκηνίου, υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν μπορείτε να μιλάτε μπροστά στους δημοσιογράφους γιατί θα πλήξετε τη δική σας υπόθεση».
    Ο Σλοβάκος ευρωβουλευτής πρόσθεσε ότι από την πλευρά τους τα μέλη του ΕΛΚ είπαν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι το κόμμα του «πρέπει να βλέπει τα πράγματα από μία ευρύτερη προοπτική», ότι πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλες τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η λύση για τις δύο χώρες και ότι «πρέπει να είναι οραματιστής».
    Η αντίδραση του Μαξίμου
    Άμεση ήταν η αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο με ανακοίνωσή του επισημαίνει:
    «Με τη δήλωσή του ο Σλοβάκος ευρωβουλευτής, Eduard Kukan, σύμφωνα με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στα μέλη του ΕΛΚ, ότι “δεν θα είναι εντελώς αρνητικός στην επίλυση του θέματος της ονομασίας” της ΠΓΔΜ, επιβεβαίωσε ένα πράγμα για τον Πρόεδρο της ΝΔ.
    Ότι έγινε συνήθεια του κ. Μητσοτάκη, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, να εμφανίζεται ως δόκτωρ Τζέκιλ στο εξωτερικό και ως μίστερ Χάιντ στο εσωτερικό. Αναρωτιόμαστε αν πρόκειται μόνο για επιπολαιότητα και υποκρισία, ή για μόνιμο σύνδρομο χαμαιλεοντισμού.»



    ΣΧΟΛΙΑ