• Πολιτική

    Έτοιμοι(;) για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων – Σήμερα οι τελικές αποφάσεις

    • NewsRoom

    Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε γυμνάσιο του Παγκρατίου


    Την τελική απάντηση της κυβέρνησης στο ερώτημα εάν οι μικροί μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες περιμένουν χιλιάδες οικογένειες.

    Σήμερα αναμένεται η εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος επιστρέφει από τα Χανιά και σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκαλέσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για να ληφθεί η τελική απόφαση.

    Από τις τοποθετήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση φαίνεται πως κλίνει στην απόφαση να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία από την 1η Ιουνίου.

    Η απόφαση αυτή δικαιολογείται βεβαίως από την πολύ καλή επίδοση της χώρας στην αντιμετώπιση επιδημία, κι αν δεν αλλάξει κάτι μέσα στις επόμενες ημέρες. Μάλιστα χθες ανακοινώθηκαν μόλις τρία κρούσματα, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και το προηγούμενο διάστημα, πέρα από τις μεμονωμένες εστίες, οι οποίες εντοπίζονται άμεσα και απομονώνονται.

    Για το θέμα του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων μίλησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων μας τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σχολείο για πολλούς λόγους, που σχετίζονται με την ψυχική και την πνευματική τους υγεία, με την κοινωνικοποίηση τους και τη μείωση κοινωνική ανισοτήτων».

    Σε κάθε περίπτωση, αν τα Δημοτικά σχολεία ανοίξουν την 1η Ιουνίου, η λήξη της σχολικής χρονιάς τοποθετείται στις 30 του μήνα, ενώ θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση ειδικών κανόνων προστασίας, δηλαδή με αποστάσεις 1,5 μέτρου και εκ περιτροπής διδασκαλία.

    Μαζί με τα δημοτικά, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα ανοίξουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

    Χθες, πάντως, ανακοινώθηκε ότι βάσει εγκυκλίου της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, επαναλειτουργούν από αύριο 25 Μαΐου οι ανοικτές δομές πρόνοιας για παιδιά, ηλικιωμένους και ΑμεΑ.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ