• Πολιτική

    Ερντογάν: Η αστάθεια της λίρας είναι προσωρινή, φταίει ο κορονοϊός

    • NewsRoom


    Προσωρινή έσπευσε να χαρακτηρίσει την συνεχιζόμενη αστάθεια στη λίρα, η οποία κατρακυλά τις δύο τελευταίες ημέρες σε ιστορικό χαμηλό, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως οι συναλλαγματικές ισοτιμίες και οι τιμές του χρυσού θα ρυθμιστούν στα σωστά επίπεδά τους, υποστηρίζοντας πως η κύρια αιτία του προβλήματος είναι το ξέσπασμα της πανδημίας.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ερντογάν ανέφερε πως οι οικονομίες των χωρών «έκαναν ζιγκ-ζαγκ» λόγω της πανδημίας. Για να δικαιολογήσει μάλιστα την αισιοδοξία του έσπευσε να αναφερθεί στην πορεία της τουρκικής οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια, δηλώνοντας πως το ΑΕΠ της Τουρκίας και άλλοι δείκτες όπως οι πωλήσεις αυτοκινήτων και οικιακών επίπλων και τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος αυξήθηκαν αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2002.

    «Η Τουρκία ανεβαίνει, αλλά υπάρχουν εκείνοι που δεν θέλουν να δουν αυτήν την άνοδο», είπε και πρόσθεσε πως κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να κοροϊδέψει τον κόσμο σε ό,τι αφορά την οικονομία.



    ΣΧΟΛΙΑ