• Πολιτική

  Ερντογάν: Αγοράσαμε και τρίτο γεωτρύπανο – Συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

  • NewsRoom
  Φιέστα Ερντογάν στα κατεχόμενα για να ανακοινώσει τα «καλά νέα»

  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


  Την αγορά τρίτου πλωτού γεωτρύπανου, μετά τα «Fatih» και «Υavuz» επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως «θα εντατικοποιήσουμε τις έρευνες και γεωτρήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα τηρήσουμε τη συμφωνία που υπογράψαμε με τον Σάρατζ».

  Σε συνομιλία του με Τούρκους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως «δεν έχει αλλάξει η στάση μας στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου κι αυτό φαίνεται από τη συμφωνία την οποία υπογράψαμε. Όπως ενώ είχαμε δυο γεωτρύπανα πήγαμε και αγοράσαμε και τρίτο. Έχουμε και δυο ερευνητικά πλοία. Έχουμε τώρα και τρία γεωτρύπανα. Λέμε να ξεκινήσουμε εντατικές εργασίες εδώ και με τα ερευνητικά μας πλοία αλλά και με τα γεωτρύπανα μας. Το σημαντικό όμως είναι πως με τον τρόπο αυτό βρίσκεται κάποιος εκεί και πολιτικά αλλά και στρατιωτικά. Είναι σημαντικό διότι έτσι η χώρα γίνεται αυτή που ελέγχει την περιοχή. Εμείς είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή».

  Όπως είπε «είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε πιστά τη συμφωνία με τον κ. Σάρατζ και θα υποστηρίξουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα τη Λιβύης».  ΣΧΟΛΙΑ