• Top Stories

    Εργασιακός παράδεισος η…Βενεζουέλα


    Δύο ημέρες την εβδομάδα θα εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να ξεπεραστεί η σοβαρή ενεργειακή κρίση που πλήττει τη χώρα.

    Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Aristobulo Isturiz, ανακοίνωσε ότι τα περίπου 2 εκατομμύρια υπαλλήλων του δημόσιου τομέα θα πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία τους μόνο κάθε Δευτέρα και Τρίτη, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. “Δεν θα υπάρχει καμία εργασία να εκτελείται στο δημόσιο τομέα τις Τετάρτες, τις Πέμπτες και τις Παρασκευές, εκτός από τις επείγουσες και απαραίτητες εργασίες”, δήλωσε.

    Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα είναι η μεγάλη ξηρασία, η οποία έχει μειώσει δραματικά τα επίπεδα του νερού στο κύριο υδροηλεκτρικό φράγμα της χώρας. Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αυτή ευθύνεται λόγω της κακής διαχείριση του προβλήματος αυτού.

    Ο Πρόεδρος της χώρας, Nicolás Maduro, είχε πριν καιρό ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση έδινε ρεπό τις Παρασκευές στους δημοσίους υπαλλήλους για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, με τον ίδιο στόχο, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν αρκετό για να μειώσει ικανοποιητικά τα επίπεδα κατανάλωσης ρεύματος.

    «Ζητούμε διεθνή βοήθεια, τεχνική και οικονομική για να επανέλθει η κατάσταση στα φυσιολογικά επίπεδα», είχε δηλώσει. «Διαχειριζόμαστε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ περιμένουμε τις βροχές να επιστρέψουν» είχε προσθέσει χαρακτηριστικά.

    Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την κρίση η  κυβέρνηση έχει ήδη υιοθετήσει και μια σειρά επιπλέον μέτρων. Τον Φεβρουάριο, είχε απαιτήσει από τα εμπορικά κέντρα της χώρας να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους και να παράξουν τη δική τους ενέργεια.

    Επιπλέον, είχε ανακοινώσει τετράωρες διακοπές ρεύματος σε κάποιες περιοχές κάθε μέρα, ενώ ο Πρόεδρος είχε δημιουργήσει αίσθηση ζητώντας από τις γυναίκες της Βενεζουέλα να σταματήσουν τη χρήση των σεσουάρ για τα μαλλιά, μιας και κατά την γνώμη του είναι ενεργοβόρα και «οι γυναίκες πιο όμορφες χωριά αυτά».

    Τα ενεργειακά προβλήματα της χώρας έχουν βαθύνει και την παράλληλη οικονομική κρίση, με πολλούς επιχειρηματίες και πολιτικούς της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση για ανικανότητα και να ζητούν την παραίτηση Maduro.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/o-tsipras-mplofari-pali-tha-psifisi-ta-metra-ke-telos/41629



    ΣΧΟΛΙΑ