• Πολιτική

    Έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα στις εταιρείες του πρώην βουλευτή Θέμη Χειμάρα

    Θέμης Χειμάρας

    Θέμης Χειμάρας


    Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν εταιρείες που φέρεται να συμμετείχε ο παραιτηθείς βουλευτής, Θέμης Χειμάρας, είχαν συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος περί ασυμβίβαστου.

    Με βάση τα δημοσιεύματα, ο οικονομικός εισαγγελέας παρήγγειλε να διερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, καθώς και κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαρδάκης, με την παραγγελία του, ζητά να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών τις οποίες έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά (οπότε ορκίστηκε βουλευτής).

    Πρόκειται για τις εταιρείες Θεμιστοκλής Χειμάρας, Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop.

    Ο οικονομικός εισαγγελείς ζητά να ερευνηθεί εάν, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος (ασυμβίβαστη με τη βουλευτική ιδιότητα η συμμετοχή σε εταιρείες που αναλαμβάνουν έργα με Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα), συνήφθησαν συμβάσεις των 4 εταιρειών με το Δημόσιο, ΟΤΑ, νομικά πρόσωπα δημοσίου φορέα και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΝΔ: Παραιτήθηκε ο Θέμης Χειμάρας – Τι ισχυρίζεται στην επιστολή του



    ΣΧΟΛΙΑ