• Πολιτική

    Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Την Δευτέρα η συνεδρίαση για τις παρακολουθήσεις

    • NewsRoom
    Βουλή


    Την προσεχή Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει τελικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις παρακολουθήσεις.

    Η συνεδρίαση προγραμματίστηκε σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, που ορίζει ότι μπορεί να λάβουν χώρα ακροάσεις προσώπων, αν το ζητήσουν τα 2/5 των μελών της Επιτροπής.

    Το σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη διαδικασία των 2/5 και αφορά την κλήση προς ακρόαση του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και των Φέλιξ Μπίτζιο, Γιάννη Λαβράνο και Ταλ Ντίλιαν.

    Σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, μετά την ακρόαση, η επιτροπή μπορεί να συντάξει έκθεση. Στην έκθεση καταχωρίζονται και οι απόψεις τής τυχόν μειοψηφίας. H έκθεση μπορεί να περιέχει συστάσεις προς οποιαδήποτε Αρχή, πλην της δικαστικής, καθώς και διαπιστώσεις ή κρίσεις για υπόθεση η οποία απασχόλησε την επιτροπή. H έκθεση υποβάλλεται στην Ολομέλεια και καταχωρίζεται στα πρακτικά της Βουλής. Ακολούθως και εφόσον ζητηθεί από τη μειοψηφία εγγράφεται σε ημερήσια διάταξη κοινοβουλευτικού ελέγχου και συζητείται κατά προτεραιότητα σε μία συνεδρίαση, χωρίς τη διεξαγωγή ψηφοφορίας.

    Διαβάστε επίσης

    Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φανεί καλός στα λόγια, ενώ υπήρξε καταστροφικός στα έργα



    ΣΧΟΛΙΑ