• Πολιτική

    Επίθεση Πολάκη στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Fake news» το ρεπορτάζ για την ταλαιπωρία των εγκαυματιών

    • NewsRoom
    Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Σε διάψευση του ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών για την ταλαιπωρία που υπέστησαν τραυματίες από την περιοχή της Ανατολικής Αττικής στα νοσοκομεία της Αθήνας, λόγω ελλείψεων στις ΜΕΘ, προχώρησε ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

    Με ανάρτησή του κατηγορεί την φιλοκυβερνητική εφημερίδα για fake news, σημειώνοντας πως το σχετικό ρεπορτάζ είναι εκτός πραγματικότητας.

    Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης αναφέρει:

    «ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ !!!!!!! οι ασθενείς, οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων το ξέρουν..
    Από το πρώτο βράδυ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ (ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ,ΣΙΣΜΑΝΟΣΛΕΙΟ, ΚΑΤ,ΠΑΙΔΩΝ ΑΓ ΣΟΦΙΑ κυρίως που σήκωσαν το μεγάλο βάρος και Θριάσειο ) κυμαίνεται από 9 έως 11.Με βάση τις ενδείξεις εισαγωγής που είχαν ,την επιβάρυνση τους και το γεγονός ότι κάποιοι δυστυχώς κατέληξαν.

    -Ο ασθενής που αναφέρεται ΨΕΥΔΩΣ στο άρθρο ότι έμεινε δυο μέρες εκτός μεθ, μεταφέρθηκε ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤ.

    -Οι ασθενείς που αναφέρεται στο ρεπορτάζ πως πήγαν στο Γενημματάς, μεταφέρθηκαν δυο μέρες μετά από το σισμανόγλειο εκεί ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΘ ,αλλά στην πλαστική χειρουργική για να αντιμετωπιστούν χειρουργικά τα εγκαύματα τους. Επίσης μεταφέρθηκαν 2 από τον Ευαγγελισμό και 8 από το σισμανόγλειο στο Θριάσειο στην πλαστική χειρουργική. Ο ένας χρειάστηκε ΜΕΘ και νοσηλεύτηκε στο ΛΑΤΣΕΙΟ
    -ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ το βράδυ της  Δευτέρας αντιμετώπισε και διαχειρίστηκε πάνω από 185 τραυματίες από τους οποίους αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 43 ενήλικες (10 σε ΜΕΘ) και 1 παιδί . Όλοι οι ασθενείς έλαβαν και λαμβάνουν την περίθαλψη που απαιτεί η κατάσταση τους στις κλινικές και στις μονάδες που αυτό μπορεί να γίνει.
    -Περι κλειστών κρεβατιών που αναφέρονται στο άρθρο δυο κουβέντες μόνο που η συντάκτης σίγουρα τα ξέρει αλλά δεν τα αναφέρει…Τον Οκτώβρη του 2015 λειτουργούσαν 438 κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας,Τώρα λειτουργούν 565. έχουν προκηρυχθεί από το Φλεβάρη και οι 188 κενές θέσεις ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ και ήδη με την ολοκλήρωση των κρίσεων ένα μεγάλο μέρος έχει αναλάβει υπηρεσία .ΠΟΙΟΣ το είχε κάνει αυτό ποτέ???

    ΑΥΤΑ σαν πρώτη σύντομη απάντηση γιατί αύριο θα υπάρξει αναλυτική στην εφημερίδα.
    Εγώ θέλω να ξαναευχαριστήσω τους εκαβίτες ,το εκεπυ,τους γιατρούς νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων και τις διοικήσεις που από την ανατολική Αττική και το λιμάνι της Ραφήνας έφτιαξαν μια αλυσίδα ζωής για τους συνανθρώπους μας,η οποία δούλεψε σκληρά το βράδυ της τραγωδίας .Ευχαριστώ επίσης τους εθελοντές από τον ιατρικό σύλλογο Αθηνών και άλλους που έσπευσαν στο λιμάνι της Ραφήνας εκείνο το βράδυ προσφέροντας πρώτες βοήθειες»



    ΣΧΟΛΙΑ